Odlikovani vojnik tzv. vojske RS brutalno ponizio Dodika i Cvijanović: “Bošnjaci su stajali na 15 minuta od Banja Luke, mi smo izgubili rat!”

Odlikovani su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Sifet Okić iz Doboja, Dragan Samardžić iz Trebinja i Njegoš Đekanović iz Banjaluke

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je uručila u Banjaluci odlikovanja predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić, ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu, kao i posthumno za general-majora Vojske Republike Srpske Slavka Lisicu.

Brnabićeva je odlikovana za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i RS, te za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Ivancov odlikovan za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Rusije i RS.

Odlikovanja su uručena za 16 pojedinaca, institucija, organizacija i udruženja, kao i jedno koje je dodijeljeno posthumno – za general-majora Slavka Lisicu, koje je preuzeo njegov sin Nenad.

Ovaj osuđeni ratni zločinac tako je dobio jedno od najvećih priznanja bh. entiteta RS, kako je navedeno, “za izvanredne uspjehe u komandovanju i rukovođenju jedinicama Vojske RS u oružanoj borbi s neprijateljem i oslobođenje RS”.

“Mi nismo dobili rat. Mi smo izgubili rat. Ja sam dobio svoje bitke, ali sam izgubio rat. Oni su došli 15 kilometara odavde i da su dobili signal da idu dalje oni bi ušli u Banju Luku. Ja sam stanovao tu, cijela zgrada je bila na točkovima i gledala je kako da pobjegne. Narod nije bio spreman ni da se brani, a onda izađemo i počnemo da govorimo o svojim velikim junaštvima i pjevamo pjesme o sebi koje nisu realne i racionalne”, govorio je nakon završetka ratnih sukoba Slavko Lisica (pogledajte video ispod).696770cookie-checkOdlikovani vojnik tzv. vojske RS brutalno ponizio Dodika i Cvijanović: “Bošnjaci su stajali na 15 minuta od Banja Luke, mi smo izgubili rat!”

Komentari

comments