ODVRATNO! Pomoćnik ministrice prekršio zakon i odbija platiti kaznu!

Nedavno imenovani pomoćnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Mladen Pavić ima neplaćenu kaznu od 8000 kuna koju mu je odredilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

 Kaznu je dobio jer je s dužnosničke funkcije savjetnika predsjednice otišao u upravu Kutjeva. Naime, zakon brani dužnosnicima odlazak u uprave privatnih tvrtki godinu dana od prestanka dužnosti.

“Ured predsjednice nije nikakvim operativnim ovlastima moguće povezati s proizvođačem vina. Neka mi dokažu sukob interesa jer ga nema”, izjavio je Pavić za 24sata. On smatra i da mu kaznu ne mogu naplatiti jer je na novoj dužnosti i već je u zastari, te ne planira niti platiti kaznu.

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ne slaže se sa stavom Mladena Pavića.

U pisanom očitovanju poručila da “je zakonska regulativa jasna i dužnosnik je nedvojbeno povrijedio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a eventualno nepoznavanje propisa, nije isprika. Dužnosnici bi trebali biti primjer svima ostalima, te su prvi pozvani pridržavati se propisa’, prenosi 24sata.

Nataša Novaković ističe i da nema nikakve zastare, zbog čega će se kazna naplaćivati iz nove plaće Pavića kao pomoćnika ministrice.

Zakon o sprečavanju sukoba interesa ima ozbiljnu manu, naime kazna se može naplaćivati samo kada je dužnosnik na funkciji. U ovom trenutku čak je 65 dužnosnika ostalo dužno 437.000 kuna jer su kršili Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  U HRVATSKOJ NEMA RATNIH PROFITERA! Sud srušio još jednu optužnicu za ratno profiterstvo