OGLASIO SE HUAWEI: Nakon što im je Google otkazao suradnju, obratili su se korisnicima koji imaju njihove telefone

Premda još uvijek nije riječ o potpunom prestanku poslovanja, ovo je velik udarac za ovu azijsku kompaniju
Alphabet Inc’s Google, krovna Googleova firma, odlučila je prekinuti suradnju s Huaweijem, javio je sinoć Reuters pozivajući se na dobro upućeni izvor. Huawei se danas obratio svojim sadašnjim i budućim korisnicima te ih u svom obraćanju “smiruje”.

“Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji. Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tabletima, kako onima koji su prodani tako i onima koji su na zalihama. Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosustava kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo”, stoji u priopćenju.


Premda još uvijek nije riječ o potpunom prestanku poslovanja, ovo je velik udarac za ovu azijsku kompaniju koja se prije par dana našla na udaru američkog predsjednika Donalda Trumpa. Iz Googlea su pak poručili da su za svoje korisnike usluga Google Play i Google Play Protect omogućili i daljnje funkcioniranje na Huawei mobitelima. Istu priču za korisnike ima i ekipa iz Androida.

82603cookie-checkOGLASIO SE HUAWEI: Nakon što im je Google otkazao suradnju, obratili su se korisnicima koji imaju njihove telefone
Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  Huawei će koristiti rusku tehnologiju kojom će zamijeniti Google Android na svojim pametnim telefonima?!