“On je lažov, lud čovjek!” Dodik kao nikad udario po Izetbegoviću!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je formiranje rezervnog sastava policije u RS-u legalno i da je jedina svrha tog poteza bolja zaštita teritorije i građana entiteta, posebno zbog nesposobnosti BiH da se nosi sa migrantskom krizom.

Dodik je, komentarišući optužbe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da RS formira paravojsku, a optužuje SDA da radi na mobilizaciji, istakao da to nije prvi put da se RS napada na takav način.

– Neka mi kaže da sam izmislio, da sam ja rekao da se Bošnjaci naoružavaju za ne daj Bože ili je on to rekao. I to u dva navrata. On je taj koji laže. Isto je rekao i premijer Federacije BiH. Razlika je ozbiljna. Mi ovdje šta radimo, radimo u skladu sa standardima i u skladu sa zakonom. A oni rade prikriveno, kršeći zakon – rekao je Dodik za RTRS.

Slične konstrukcije su, kaže Dodik, stizale i prošle godine, kada je RS optuživana da formira paravojne jedinice, ali se pokazalo da RS nikome nije prijetnja.

– Jedina svrha formiranja rezervnog sastava policije je bolja zaštita teritorije i građana RS-a, posebno zbog nesposobnosti BiH da se nosi sa migrantskom krizom – rekao je Dodik i istakao da takva praksa postoji u svim zemljama okruženja.

On je poručio da Izetbegović ne treba da brine i istakao da nijedan rezervni ni aktivni policijac Republike Srpske neće ući u Federaciju ni iz kog razloga.

– Može da kao građanin putuje, ali ništa drugo. A kao policajac RS-a, po zapovijesti ili komandi, to sigurno neće. Ali, nisam siguran da je i druga strana spremna za to – kaže Dodik.

Komentari

comments

Vidi još:  Hadžihafizbegović uputio oštro pismo Dodiku: Podržali ste Nurkića, a znači li vam išta ovo ime