Opet promjene! Facebook ponovno kreće u bitku, evo što im sad smeta kod objava

Facebook po tko zna koji put mijenja način na koji će objavljivati sadržaje putem svojeg News Feeda, s time da ovog puta ide u lov na ‘senzacionalističke i provokativne’ sadržaje. Cilj, naime, nije samo srezati clickbait, već smanjiti količinu dezinformacija i problematičnih objava koje nužno ne krše pravila samog Facebooka, prenosi tportal sa The Verge portala.U najnovijem Blogu šef Facebooka Mark Zuckerberg objasnio je da ljudi po prirodi više vole senzacionalizam te češće na njega klikću. Čim je problematičniji, naglašava Zuckerberg, tim privlači više ljudi.

Bez pooštravanja pravila

Umjesto da promijene pravila koja bi pojedinca izbacila s Facebooka i pooštrili regulaciju, Facebook će promijeniti algoritam za distribuciju. Objave koje Facebookova umjetna inteligencija prepozna kao nepotrebno provokativne Facebook će distribuirati i prikazivati sve manje. Najveći online shopping centar

Zuckerberg vjeruje da će ovaj potez obeshrabriti ljude od stvaranja i objavljivanja ove vrste sadržaja te će u konačnici dovesti do boljeg korisničkog iskustva te puno manje polarizacije.

Zbogom golotinji i provokativnim grupama

Facebook za ove vijesti koristi novi pojam ‘granični sadržaj’, a primjeri uključuju fotografiju koja prikazuje nešto vrlo blizu golotinji ili seksualno sugestivne položaje tijela’ te ‘objave koje ne ulaze u definiciju govora mržnje ali su i dalje uvredljivi’. Ista stvar vrijedi i za sadržaje ‘graničnih grupa’ koje distribuiraju spomenute sadržaje.

‘Apsolutno sam uvjeren da ova nastojanja vezana uz same temelje naših sustava predstavljaju neke od najvažnijih zadataka kojima se trenutno bavimo’ ponosno je zaključio Zuckerberg.

Komentari

comments

Vidi još:  Srušili se Facebook, Instagram i WhatsApp