Kad padne šećer, slastičarnica je jedino mjesto na kojem želimo biti. Skoro da nam je svejedno o kojoj se radi, ali ipak nije tako. Ako možemo birati s čime ćemo nagraditi svoje nepce onda biramo samo najbolje slastice.

Namjera nam je bila koncentrirati se isključivo na centar Zagreba, a onda smo se sjetili mjesta koja nikako ne možemo izostaviti u ovoj priči. I dok neke kultne zagrebačke slastičarne žive na staroj slavi, ali su izgubile na kvaliteti još uvijek postoje one koje su “uvijek iste” i drže visoki standard. Jedna od takvih slastičarnica sigurno je i Jakišić u Zvonimirovoj koja u svojoj ponudi ima vječne klasike kojima se uvijek vraćamo. Orijent je također jedna od onih za koje se isplati potegnuti na Maksimirsku, a slastičarnica Zagreb nam je uvijek na dohvat ruke. Pored njih tu je još nekoliko mjesta koje volimo posjetiti i uvijek isprobati neku novu slasticu.

Slastičarnica Zagreb, Masarykova 4 

Ova slastičarnica otvorena je davne 1950. godine i do danas je mijenjala svoje ruho, kao što su se mijenjale finese u izradi slastica. Kolači, torte, praline, sladoledni kupovi i slastice u čaši, nadopunjuje i slana ponuda kojoj je teško odoljeti. Mjesto na kojem možete pojesti klasike poput torte Zagreb koja je osmišljena još prije 25 godina iz težnje da se stvori tipično zagrebačka slastica, a možete i uživati u prhkoj crostati od jabuka koja je fe-no-me-nal-na i topi se u ustima. Još ako joj priljubite kuglicu vanilije, sreći nema kraja.

12132484_1124663127561330_8339298541961524011_o

Slastičarnica Orijent, Maksimirska 34 

Još jedna slastičarna koja funkcionira kao obiteljski obrt još od 1936. godine, a ističe se po tome što u svojim proizvodima koriste isključivo vrhunske prirodne sastojke. Za sladoled tvrde da ga izrađuju po stogodišnjoj recepturi, a kolače smišljanju s najnovijim svjetskim trendovima. Kod njih ćete svake sezone naći neku novu kombinaciju okusa sladoleda, a torta od đumbira nas je oduševila dok Doboš tortu svakako trebate probati ako to još niste učinili.

Slastičarnica Jakšić, Ulica kralja Zvonimira 30

Ako ste ludi za kremšnitama, a ne da vam se potegnut do Samobora, onda vam je Zvonimirova na dohvat ruke. Slastičarnica Jakšić poznata je po prefinim štrudlama i kremšnitama, ali u svojoj ponudi ima još mnogo dragulja koje vrijedi isprobati. Retro kolači poput Linzer šnita, Bohem kocke ili Sacher torte ovdje morate isprobati. Neki dan su se vratili s godišnjeg odmora tako da nema straha da ćete poljubiti vrata ako se uputite na desert.

Jaksic-Sacher-hd

Ameliè, Vlaška 6, Dobri Dol 49, Duknovićeva 4

Slastičarnice Amelie u Zagrebu se nalaze tek 5 godina, ali njihov uspjeh potvrđuju čak tri otvorene lokacije. Iako vlasnica ističe kako je u ostvarivanju snova bilo puno uspona i padova, mi nekako vidimo i degustiramo samo fine slastice koje mame iz izloga. Domaći sladoled Ameliè s potpisom napravljen je od vanilije, šumskog voća i prženih badema je božanstven, a ovo mjesto je poznato zbog toga što se vlasnica i osoblje jako trude oko namirnica. Ondje uvijek imamo dilemu što naručiti, a mi preporučujemo Vranyczanz kolač ili tart od oraha i karamele.

11250929_950269095040294_1851957165916099040_o

Na cesti b 041, Masrykova 25

Još jedno mjesto u gradu koje će utažiti želju za slatkim, odmah. Jedno od ponajboljih odredište za sladoled po talijanskoj recepturi, ali i dosta dobra selekcija kolača. Mnogi tamo dolaze samo zbog sladoleda od tamno čokolade kojem još uvijek nismo našli ravnog.

Izvor :

zagrebinfo

Comments

comments