OSVETA: Slovenci zatvorili 17 granica za hrvatske kamione

Od 1. lipnja hrvatskim prijevoznicima zabranjeno je prelaziti preko 17 graničnih prijelaza prema Sloveniji. Riječ je o ograničenjima koje je donijelo slovensko Ministarstvo infrastrukture i o zabrani prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, piše HRT.


“Tako da se dogodilo da Slavonija, Istra, uglavnom čitava Hrvatska ovakva kakva je u obliku kifle, ima veliki problem s kretanjem svojih kamiona i to iziskuje ogromne troškove, jer neki sada moraju raditi i 100 km da bi došli preko granice. Dakle, problem nije ni u slovenskoj ni u hrvatskoj policiji koja to sve regulira, nego je problem u zagušenosti prometa koji je u ovom trenutku jednostavno nemoguć i ono što je stravično u svemu tome da će se to sve više i više gomilati i ja sam sad u Njemačkoj gdje je inače gužva u ovo vrijeme i sad zamislite kada svi ovi kada prijeđu granicu dođu ovdje da će ta gužva u Njemačkoj biti do duboko u noć, ja sad idem alternativnim pravcem za München. Sada je dakle, to prijevoznici znaju ispred Irschenberga, skroz do Münchena je kolona i vozi se, ali jedno 10, 15 na sat”, kaže Marijan Banelli, akreditirani lobist za promet u EU.

Iznimka su prijevoznici iz županija koje graniče sa Slovenijom, kao i za Ličko-senjsku županiju. Kako navodi HAK, “ministar Butković zajamčio je da se koriste svi diplomatski kanali da se iznimke iz odluke prošire na sve hrvatske prijevoznike”.


863130cookie-checkOSVETA: Slovenci zatvorili 17 granica za hrvatske kamione
Izvor :

dnevno

Komentari

comments