OTKRIVEN! Zatajio pravu kvadraturu kuće kako se ne bi vidjelo da ju je platio triput manje od tržišne cijene!

Potpredsjednik Vlade uporno odbija pokazati račun kojim bi dokazao da je uredno podmirio izgradnju svoje kuće u Virovitici.

Portal Telegram je zato analizirao promjene koje je unosio u imovinsku karticu: 2017. kupio je zemljište i napisao da mu je vrijednost 133.000 kuna. Godinu kasnije na toj je parceli napravio kuću pa je prijavio da mu nekretnina sada vrijedi 950.000 kuna.

Dakle, sam je objavio da je potpuna izgradnja kuće, od temelja do krova, stajala 817.000 kuna. Prema službenoj površini iz katastra, to je manje od 300 eura po kvadratu. Građevinski stručnjaci za Telegram objašnjavaju koliko je to – nemoguće.

Dvije tvrtke koje se više godina bave gradnjom i adaptacijom kuća tvrde da nema nikakve šanse da je gradnja standardne prizemnice stajala manje od 800 eura po četvornom metru bruto površine, ako govorimo o principu ključ u ruke.

Taj sistem uključuje sve radove do postavljanja stolarije, pločica i parketa ili laminata. Prema procjenama stručnjaka, gradnja 451 kvadratnog metra kuće stajala bi 360 tisuća eura, ili 2.675.000 kuna. Doslovno tri puta više od svote koju je ministar unio u imovinsku karticu kao vrijednost nekretnine. Valja imati na umu da tu govorimo samo o minimalnoj cijeni gradnje kuće bez dodatnih troškova, poput primjerice dovođenja komunalija na parcelu.

Čak i da je riječ o montažnoj kući, ministrova procjena bila bi neutemeljena. Konačan iznos naravno ovisi o kvaliteti upotrijebljenih materijala, ali oba graditelja bila su vrlo jasna po pitanju minimalne svote: 600 eura po kvadratu za ključ u ruke, i ni centa manje.

Podjetimo, Tolušiću je kuću izgradila tvrtka kojoj je dao milijunske poslove dok je bio župan.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Milijunski poslovi tvrtke koja je gradila kuću ministra Tolušića!