‘Ova će koalicija potrajati do izglasavanja proračuna’

Goća Novog dana bila je povratnica u SDP Aleksandra Kolarić.

Iznenadio je potez Matije Posavca, objavio je da odustaje od stranačakih dužnosti, koja je pozadina toga?

“Mislim da tu nema misterija, pretpostavljam da je on reagirao na izrazito snažno nezadovoljstvo svojih glasača”.

Kakva mu je sad pozicija kao župana? Tvrdi da mu je ponuđeno i ministarsko mjesto.


“Kada netko u HNS-u kaže da se ne prodaje za fotelje, to su prazne riječi. Mislim da mu je bolja županijska vlast. Za pretpostaviti je da ‘kontrolira’ svoje ljude”.

>>SDP LUTKE NA KONCU?

 

Koliko je dugoročna ova koalicija?

“To i dalje nije stabilna koalicija jer je kao takva složena od različitih pojedinaca, ne samo stranaka. Ta većina ovisi o Sauchi, Glavašu, jednom ili dva zastupnika prebjega iz Živog zida. Potrajat će do izglasavanja proračuna pa ćemo vidjeti u 11., 12. mjesecu. Neko vrijeme će držati vodu, ali vidjet ćemo kakvi će biti pritisci izvana. Vidjet ćemo kako će biti u vezi Agrokora, tu krizu bi teško preživjele i puno jače Vlade, biti će puno trgovine, ovo sada nije pragmatizam nego osobna trgovina, ovo su osobni interesi zastupnika koji Sabor više vidjeti neće. Četiri zastupnika HNS-a su ušli u Sabor sa 200, 300 glasova, to je bio poklon SDP-a, a ovo sad je velika pljuska SDP-u te se pokazalo kao katastrofalan potez”.

Kako to da je Plenković pristao na takvu koaliciju?


“On nije pristao, on je osmislio. On ponekad govori, a drugo radi. Govori da se HDZ ne boji izbora, a sve što čine je da ih izbjegnu. HDZ i Plenković se boje izbora. Nisu vjerovali da su dovoljno jaki da dobiju bolje rezultate nego prije šest mjeseci”.

 

Vidi još:  SDP ruši Kolindu! Spremaju joj opasnog protukandidata

Izvor :

n1info

Komentari

comments