Ovaj čovjek nudi Milinoj obitelji smještaj u svom domu u Philadelphiji

HRVATSKA se ujedinila u pomoći maloj Mili. Javljaju se ljudi koji žele pomoći i izvan granica zemlje. 

Jedan od njih je Dragan Janković koji živi u Philadelphiji, gdje se nalazi bolnica u koju bi Mila trebala otputovati.

“Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji s porodicom i mogli bi osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bi mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima tko mi pomogne da pomognemo ovoj djevojčici i njenoj familiji”, napisao je na svom Facebook profilu.

Marin Rončević, Milin otac, zahvaljuje Draganu i svim ljudima koji su im ponudili smještaj.

“Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao”, rekao nam je ganuti otac.

Đikić je optimističan

Ivan Đikić, ugledni hrvatski znanstvenik koji radi na pronalaženju lijeka za rak, optimističan je oko budućnosti male Mile Rončević. Milina obitelj je u telefonskom kontaktu s njim.

“Liječnici u bolnici u Rijeci napravili su sve što je u njihovim mogućnostima. Dali su joj puni protokol koji je bio standardan u cijelom svijetu. Nažalost, relaps se pojavio te sada u Rijeci ne postoji ništa što mogu njoj ponuditi”, objasnio je prof. dr. Ivan Đikić za Novu TV.

“Radi se o tome da ona može u Americi, pogotovo u toj dječjoj bolnici u Philadelphiji, dobiti kombinirane terapije i u lijekovima i vrlo brzo transplantaciju, tako da je već sada pronađen donor koji odgovara njezinom genomu”, pojašnjava Đikić.

“Šanse su jako velike”

Đikić je optimističan.

“S obzirom na ono što sam čuo, a čuo sam osobno od obitelji i od liječnika iz Rijeke, šanse su jako velike ako se ta transplantacija napravi što prije”, vjeruje Đikić.

Zato će Mila s roditeljima najvjerojatnije u utorak krenuti u Philadelphiju u Dječju sveučilišnu bolnicu, gdje bi joj mogli pomoći da pobijedi rijetku, opaku bolest.

Čekaju na plan liječenja, sve ovisi o njemu

Karta za put u Ameriku kupljena je za utorak, ali Milini roditelji će tek sutra imati konačnu informaciju o tome hoće li zaista krenuti za Ameriku ili ne. Milin otac pojasnio je o čemu se točno radi.

“Ono što mi čekamo već dosta dugo je taj plan liječenja iz kojeg se vidi u kojem će dijelu ona biti uključena u taj eksperimentalni dio, koji bi joj svakako garantirao puno veće šanse nego što inače ima, a bez te njihove garancije da će ona biti uključena u taj dio sve to skupa nema smisla tako da mi čekamo taj plan liječenja i čekamo njihovu konačnu cifru koja će biti fizički napisana u toj ponudi tako da možemo uzeti prikupljene novce i uplatiti na njihov račun i da možemo početi s liječenjem. Problem je što oni traže ukupnu cifru avansno”, rekao je Marin Rončević.

Prikupljeno više od pola iznosa

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna.

Dosad je prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro-račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banci Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

778450cookie-checkOvaj čovjek nudi Milinoj obitelji smještaj u svom domu u Philadelphiji
Izvor :

index

Komentari

comments