Ovaj franjevački teolog tvrdi: ‘Dragan Čović je tijekom kampanje potplaćivao katoličke župnike!’

Fra Ivo Marković, ugledni prodesor na Franjevačkoj teologiji, gostujući na N1 televiziji optužio je predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da je tijekom kampanje za izbore potplatio župnike.

“Pogledajte sad, koliko je Čović obišao katoličkih župa. Tamo je potplatio malo župnike i stvorena je atmosfera, a isto tako i kod Bošnjaka, da je katolički kler najpotkupljiviji, najnevjerodostojniji dio društva. To je jako ružno”, ustvrdio je fra Marković u programu N1 televizije. “Pogledajte tog Čovića, Dodika… Ja ne znam kakvu perspektivu oni vide, ali vrlo vjerojatno vide u razbijanju društva i šansi za korupciju”.

Tvrdi kako Dragan Čović ima šansu da radi blokadom, te da ako nastavi tako raditi i bude imao podršku Hrvatske, da će to biti katastrofa.

“Ja bih volio da ga u tome ne podrži Hrvatska. Ako bude nastavio da hrvatskom narodu gadi ovu Bosnu i život u ovoj Bosni, to će biti katastrofa. Sustavno se stvara islamofobija, sustavno se govori Hrvatima i Srbima da ovo nije njihova domovina”, kazao je.

O situaciju u BiH je rekao: “Stranke upravljaju policijom, tužiteljstvom, sudstvom. Zalaze u škole, zdravstveni sustav, zapošljavaju ljude. Sve što je zaposleno u BiH na društvenoj razini je stranačko”.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  VIDEO: Kako Dragan Čović želi reinkarnirati Herceg-Bosnu i ovjekovječiti svoju dominaciju na jednom dijelu BiH?