Ovako izgledaju dječja igrališta u Zagrebu

Unatoč tome što je dopuštena razina zračenja baznih stanica u Hrvatskoj višestruko veća no u ostatku Europske unije, telekom operateri ih i dalje bez ikakvih zapreka postavljaju u neposrednoj blizini dječjih igrališta, vrtića, škola i bolnica.

Pokušaji nekih zastupnika da u parlamentu pokušaju utjecati na to, vladajući nisu uzeli u obzir. Zbog toga i danas dječja igrališta izgledaju kao ovo na slici iz jednog novozagrebačkog naselja.

Treba podsjetiti kako su nedavno istraživači talijanskog Instituta Ramazzini objavili rezultate opsežne studije koji pokazuju da su životinje koje su dugo vremena bile izložene uobičajenim razinama zračenja baznih stanica za mobitele, oboljele od raka schwannoma.

Studija je promatrala 2448 laboratorijskih štakora od prenatalne dobi do njihove prirodne smrti, koji su bili izloženi zračenju bazne stanice 19 sati na dan, a istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu “Environmental Research” u ožujku ove godine.

Sve izloženosti korištene u studiji Ramazzini bile su unutar dopuštenih granica, koje je, podjetimo u Italiji mnogo manje nego u našoj zemlji.

Foto: Miljenko Milanović

ČAK 70% BAZNIH STANICA U ZAGREBU POSTAVLJENO NELEGALNO, DOPUŠTENO ZRAČENJA 900 PUTA VEĆE NEGO U BEČU

830010cookie-checkOvako izgledaju dječja igrališta u Zagrebu
Izvor :

paraf

Komentari

comments