Pernar održao lekciju premijeru: Štitite sve plagijatore

U Saboru je u tijeku rasprava o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću.

Nakon što je premijer Andrej Plenković stao u obranu Barišića, replicirao mu je zastupnik Živog Zida Ivan Pernar.

“Ovo što se stavlja na teret ministru Barišiću nije plagijat nego propust. Kojeg je on sam uočio i ispravio. Riječ je o tehničkom propustu. I točka. Ne navodim ja vas na zaključak. Samo želim da u ovoj raspravi punoj etiketa i pamfleta, okrenimo se meritumu stvari. A dobro je da se ovakva pitanja rješavaju na onim tijelima za koja je to bitno, na akademiji”, odgovorio je premijer Pernaru.

“S pozornošću sam slušao izlaganje premijera Plenkovića. Pokušao nas je dovesti do zaključka da prepisivanje Barišića nije u velikoj mjeri, nego da se radi o pogrešci. Ovdje se radi o lažnom argumentu. Vi ovdje ne branite samo ministara Barišića. Imamo ovdje potpredsjednika Sabora koji je plagirao 80 posto rada. Dobro, kompilirao. Vi štitite svakog plagijatora ako dolazi iz HDZ-a”, upozorava Pernar.

Plenković je za govornicom ponovio da se radi o grešci. “Kolega Pernar, ovo nije plagijat, ovo je propust. Barišić ga je sam uočio i korigirao, prije nego što je bilo tko potegnuo to pitanje. Ponavljam, ovo nije plagijat. Ovo je propust, tehnički.”

Vidi još:  Pernar: Moramo Zakopati Ratne Sekire, Samo Zajedno Možemo Se Suprotstaviti Totalnoj Kolonizaciji I Porobljavanju Naših Naroda

Izvor :

n1info

Komentari

comments