Petrov je u pravu kada proziva Hanfu, Ministarstvo financija, Poreznu upravu, HNB-a, Zdravka Marića pa čak i premijera Plenkovića!

Petrov je nakon predstavljanja konsolidiranog izvješća revizije o poslovanju Agrokora izjavio da se ne može netko pravdati da ništa nije znao, jer su do njega o stanju u Agrokoru dolazile informacije ove ali i 2016. godine. I Todorić nije mogao mirovati te je na svom blogu odmah odgovorio vladinom povjereniku Anti Ramljaku: ‘Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome’, rekao je Todorić i jasno dao do znanja da on u cijeloj ovoj priči neće pristati biti dežurni Pedro i da neće šaptom pasti.

Predstavljanje konsolidiranog izvješća revizije o poslovanju Agrokora izazvalo je brojne i burne reakcije u Hrvatskoj. Odmah je reagirala i Vlada RH, a sam premijer Andrej Plenković je izjavio da je jedna ovakva neovisna revizija bila potrebna.
‘Ramljak je podnio prijavu, na pravosudnim tijelima je da izvide kakav je karakter nepravilnosti, koje bi mogle imati i karakter nezakonitih radnji’, kazao je premijer Andrej Plenković.
Njegova potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić bila je još konkretnija i žešča te poručila kako očekuje da gospodin Ramljak poduzima zakonom sve propisane radnje kako bi se utvrdile sve činjenice.
‘Ali izvješća jasno pokazuju da je gospodin Todorić odgovoran i kriv za sve ono što se događalo i što je grupu Agrokora dovelo na rub stečaja’, rekla je Martina Dalić.Svakako da nakon svega ni Ivica Todorić nije mogao mirovati te je na svom blogu odmah odgovorio Vladinom povjereniku Anti Ramljaku:
‘Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće. Agrokor i ja osobno smo s PWC-om potpisali ugovor prije nego je došla izvanredna uprava i svu dokumentaciju prezentirali revizorima. U toj dokumentaciji je prezentiran i, kako Ramljak govori, sporni ugovor. Financijske vratolomije kojima su otpisivali milijarde ćemo u narednom vremenu prezentirati, ali ono što sa sigurnošću mogu reći, nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven. U konačnosti i sam Ramljak potvrđuje da za te, tobože neprikazane stavke, i on sam zna i zna da za njih postoji dokumentacija. Isto tako, obveze koje sam osobno imao prema Agrokoru, bile su u potpunosti izmirene. Je li  Ante Ramljak nešto preknjižavao će se naknadno lako utvrditi’, poručio je na svom blogu Ivica Todorić i jasno dao do znanja da on u cijeloj ovoj priči neće pristati biti dežurni Pedro i da neće šaptom pasti.
Jer, uistinu, u pravu je čelnik Mosta Božo Petrov, koji je nakon predstavljanja konsoilidiranog izvješća revizije o poslovanju Agrokora izjavio da se ne može netko pravdati da ništa nije znao, jer su i do njega dolazile informacije ove ali i 2016. godine.


Ponovio je kako je svima sad jasno zašto je Most inzistirao na otvaranju i raščišćavanju problematike vezane uz Agrokor te dodao kako ovdje nema ‘žrtvenog jarca’, a što se tiče kaznene prijave koju je podnio protiv Ivice Todorića, kazao je kako su njegove sumnje potvrđene jer je istu prijavu sada podnio i Ramljak. No, Petrov se sada pita  gdje je u svemu što smo danas vidjeli odgovornost Hanfe, Ministarstva financija, Porezne uprave i HNB-a. Na pitanje o odgovornosti ministra financija Zdravka Marića, Petrov je skrenuo pozornost na premijera Andreja Plenkovića, za kojeg smatra da je upravo on odigrao najbitniju ulogu oko Agrokora i zato brani ministra Marića. Dakle, po Petrovu oko Agrokora su svi sve znali a danas se prave da ništa ne znaju. Uostalom zar i guverner HNB-a Boris Vujčić svojedobno nije tvrdio da su oko Agrokora svi sve znali, pa stoga ne može gazda Agrokora biti odgovoran baš za sve.
‘Todorić očito u ovom poslu nije bio sam, mnogi su mu pomagali i očekujemo da se utvrdi odgovornost’, poručio je i šef SDP-a Davor Bernardić. I doista će biti zanimljivo vidjeti u danima i tjednima koji slijede tko će još, osim Todorća, biti izveden na optuženičku klupu.Objavio V.Topić
Vidi još:  Novi dokumenti: Sve je bilo namješteno, Ramljak i Borg zajedno su ušli u Agrokor

Izvor :

7dnevno

Komentari

comments