Petrov: Most se u potpunosti slaže s Plenkovićem, idemo u otkup Ine

PREDSJEDNIK Sabora Božo Petrov komentirao je odluku Arbitražnog suda u Strasbourgu po kojoj je Hrvatska izgubila arbitražni spor oko Ine. Hrvatska će, rekao je premijer Plenković u ranijoj presici, krenuti u otkup svih dionica Ine od Mola. Sa tim se slaže i Božo Petrov koji je to potvrdio za N1 televiziju. 

“U potpunosti se Most slaže sa predsjednikom Vlade da se krene u otkup. Ina je od strateškog nacionalnog interesa, nećemo odustati od nje. Pozanto je koliko je Most bio da se Ina zadrži. Što se tiče planova vezanih za Inu, redovito razgovaramo. Otprije je bila jedna od opcija da se ide u ovakvu mogućnost, ovo nije doneseno u deset sekundi, prije se razgovaralo. Danas smo potvrdili da je to najbolji mogući smjer koji Hrvatska može zauzeti nakon ove arbitraže”, rekao je Petrov.

Petrov nije rekao kakav je odgovor Mola na ideju o otkupu Ininih dionica.

“O tom ćete biti obaviješteni poslije”, rekao je Petrov.

Nije želio ništa otkriti ni kako je moguće otkupiti dionice Ine, a da se ne optereti javni dug, a što je rekao premijer Plenković.

“Za nas arbitraža nije bila upitna zbog svega što se događalo. Nažalost, sud je presudio tako kako je. Pitanje je na temelju kakvih dokaza su donijeli takvu odluku”, rekao je Petrov.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments

Vidi još:  (VIDEO) Grmoja opet zagrmio: Pogledajte kako su Miro Kovač i ekipa raspravljali o ovom važnom pitanju