Plenković je prije mjesec dana prijetio Hasanbegoviću, a danas je potpuno okrenuo priču

ZBOG tanke parlamentarne većine, moguće je da Zlatko Hasanbegović, unatoč okretanju leđa HDZ-u, ipak ne izleti iz stranke.

Premijer Andrej Plenković prilično je blago komentirao potez odmetnutog HDZ-ovca koji se kandidirao na listi nezavisne Brune Esih. Osvrnuo se predsjednik vlade i na druge aktualnosti, javlja Media Servis.

Čuo se jutros s Hasanbegovićem

Premijer Plenković otkrio je da se jutros čuo s Hasanbegovićem.

“Dakle, ja sam ga nazvao, razgovarali smo vrlo otvoreno i vrlo kratko. Shvatio sam da je odluku donio u posljednji trenutak ponukan ozračjem u saboru, razgovarat ćemo idući tjedan”, rekao je Plenković.

Iako je prije samo mjesec dana govorio “tko nije uz stranku, izlazna vrata su mu otvorena”, danas je prilično blagonaklon prema Hasanbegovićevom potezu. “Vidjet ćemo, to je njegov izbor”, poručuje premijer i tvrdi da im to neće poljuljati većinu.

“Što bi meni bilo zavezano”

Na opasku da su mu zavezane ruke, jer izbacivanjem Hasanbegovića gubi itekako važan glas u saboru, Plenković odgovara: “Ma nije meni ništa zavezano, što bi meni bilo zavezano?”

Ponovio je da ne dopušta nelojalnost u vladi, a na pitanje postoji li mogućnost da novi ministri budu iz drugih stranaka, odgovara.

“Sve je moguće”. Siguran sam da ima onih koji žele sudjelovati u vladi, a da nisu iz Mosta. Na pitanje hoće li moći sinkronizirati svih 18 političkih opcija koji čine vladajuće, a što je jučer izračunao SDP-ov Arsen Bauk, premijer kaže: “On je matematičar, siguran sam da zna kad su se rodili, što su u horoskopu, kakvi su im astrološki signali. Sve mogu, ja mogu sve”, samouvjeren je predsjednik vlade.

Osvrnuo se i na Bulja

A kako komentira najnovije izjave Mostova Mire Bulja koji ga je opet prozvao da je najveći krivac za sve.

“Mislite gospodina Bulja koji je kandidat za župana i koji ima strašno dobre reference da stvarno bude idealan čelni čovjek Splitsko-dalmatinske županije. Dalmatinci vape da im prvi čovjek SDŽ-a bude Miro Bulj. Probude se ujutro i žele da im baš on bude župan. Kad sam dolje, zovu me rođaci i kažu samo, molim te, da nam Bulj bude župan. Dajte, molim vas, budite ozbiljni. Njega nikad nisam ni doživljavao kao dio parlamentarne većine, a to sam rekao kolegi Petrovu prije nekoliko mjeseci”, zaključio je ironično Plenković.

Izvor :

index

Komentari

comments