Plenković prvo mora ukloniti sebe iz Hrvatske u New York, da bi se uklonila HOS-ova ploča u Jasenovcu!

Slučaj je jako osjetljiv pogotovo što je iniciranje pitanja skidanja te spomen ploče pokrenuo najmoćniji čovjek u vladajućoj koaliciji, ‘Vučićev mali od kužine’, Milorad Pupovac. Vjerojatno je svega toga svjestan i sam premijer Plenković, koji, sve se više stječe dojam, ne vlada Vladom nego gasi požare i udovoljava svojim koalicijskim partnerima i pristaje na sve ultimatume samo kako bi ostao na vlasti i izbjegao nove prijevremene izbore. Premijer pri tome nije ni svjestan da bi na novim izborima, kada bi se oslobodio koalicijskih ucjenjivača još bolje prošao nego prošle godine, s obzirom na činjenicu da je tada u politički ring ulazio s respektabilnim protivnikom, tadašnjim čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem, a sada bi u ringu imao Bernardića, izgubljenog u prostoru i vremnenu, koji svom prethodniku Milanoviću nije ni do koljena.Još traju pregovori Vlade i pripadnika HOS-a, odnosno pregovaračkog tima koji predvodi ministar branitelja Tomo Medved, i neizvjesno je kada će završiti, premda svi sudionici tih pregovora iskazuju dobru volju da se ta priča što prije okonča. Podsjetimo, temelj pregovora  je da se ploča HOS-a s pozdravom “Za dom spremni” u amblemu te udruge, iz Jasenovca premjesti negdje na područje Novske. No, iako su proteklih dana pojedini HOS-ovci iz Novske, poput Željka Solde (HSP), poručili da je neprihvatljivo premještati ploču iz Jasenovca u Novsku, izvori iz Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, kako pišu mediji, kažu da se pripadnici HOS-a iz Novske, kada je postavljana ploča poginulim suborcima u Jasenovcu, nisu odazvali pozivu da prisustvuju tom činu, a sada se javljaju i protestiraju. Isti izvor navodi da su braniteljske udruge pripadnicima HOS-a obećale dati podršku za svako rješenje za koje se oni u HOS-u odluče. Budući da je premještanje ploče a da se iz grba ne ukloni pozdrav ZDS kompromisno rješenje prihvatljivo i Vladi i pripadnicima HOS-a, preostaje još odlučiti na koju bi točno lokaciju ploča bila premještena, a o tome će odlučiti zagrebački HOS-ovci koji su ploču u Jasenovcu i podignuli.
Iako u krovnoj HOS-ovoj udruzi ponavljaju da ne žele biti razlog razdora u Vladi i zato su spremni na kompromis, ali bez zadiranja u ZDS u grbu te postrojbe jer su s tim amblemom legalno registrirani, čini se da svi ipak nisu suglasni niti s tim kompromisnim rješenjem. Primjerice spomenuti Željko Soldo iz HSP-a za medije kaže da premještanje spomen-ploče poginulim HOS-ovcima je za njih potpuno neprihvatljivo.
‘To je nedopustivo i ako do toga dođe, bit će to rezultat kukavičke politike briselskog poslušnika Plenkovića. Sve na toj ploči je legalno i u skladu sa zakonom… Stajala je mjesecima prije nego što ju je Pupovac pronašao i pokrenuo harangu’, rekao je medijima Soldo.
A kako će se ova, potegni povuci priča, na koncu rasplesti neizvjesno je prognozirati. Slučaj je jako osjetljiv pogotovo što je iniciranje pitanja skidanja te spomen ploče pokrenuo najmoćniji čovjek u vladajućoj koaliciji, ‘Vučićev mali od kužine’, Milorad Pupovac. Vjerojatno je svega toga svjestan i sam premijer Plenković, koji, sve se više stječe dojam ne vlada Vladom nego gasi požare i udovoljava svojim koalicijskim partnerima i pristaje na sve ultimatume samo kako bi ostao na vlasti i izbjegao nove prijevremene izbore. Premijer pri tome nije ni svjestan da bi na novim izborima, kada bi se oslobodio koalicijskih ucjenjivača još bolje prošao nego prošle godine, s obzirom na činjenicu da je tada u politički ring ulazio s respektabilnim protivnikom, tadašnjim čelnikom SDP-a ZoranomMilanovićem, a sada bi u ringu imao Bernardića, izgubljenog u prostoru i vremenu, koji svom prethodniku Milanoviću nije ni do koljena. No, Plenković je izabrao dosadašnju taktiku nezamjeranja, pa je odlučio da se HOS-ova ploča premjesti dok on bude na putu u New Yorku.
Dakle, ako je istina što pišu vodeći mediji u zemlji, onda to znači da Plenković prvo mora ukloniti sebe u New York, da bi se uklonila HOS-ova ploča u Jasenovcu! A uklanjanje HOS-ove spomen ploče sa svojih rezervnih položaja vjerojatno će nadizirat’ Pupovac i njegovi ljudi.Objavio I.Babić
Vidi još:  SAMO ONI MOGU UGROZITI PLENKOVIĆA! Slutite li o kome je riječ?

Izvor :

7dnevno

Komentari

comments