Plenković splitskim HDZ-ovcima: Hvalite vladu jer mediji to ne rade dovoljno

SPLITSKI HDZ-ovci slave 28. obljetnicu osnivanja. Ove godine slavili su u hotelu Le Meridien Lav, u kojem je inače smještena i srpska rukometna reprezentacija.
Forsiranje krize

Šef HDZ-a Andrej Plenković optužio je novinare za forsiranje krize koja, po njemu, zapravo uopće ne postoji. Naprotiv. Plenković je hvalio dizanje rejtinga i povoljno zaduživanje za cestarski sektor. Svoje kolege uputio je da na svim razinama vlasti spominju uspjehe hrvatske vlade jer to mediji u nedovoljnoj mjeri rade. Pohvalio se i smanjenjem poreznog opterećenja. Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, koji je odmah po dolasku na vlast podigao sugrađanima prirez s 10 na 15 posto, sve je to nijemo promatrao.

“Prošle godine proveli smo sveobuhvatnu poreznu reformu, koja ne samo da je rasteretila gospodarstvo i poduzetnike, smanjila poreze, nego je ljudima ostavila veće prihode, ogromnom broju naših sugrađana povećala plaće, a sve to se vidjelo u prvim analizama 2018. godine kada smo nakon niza godina prvi puta po aktualnoj europskoj statističkoj metodologiji bili u suficitu, u višku proračuna.

“Veliki uspjesi”

To su veliki uspjesi. Možda nedovoljno govorimo o tome jer živimo u jednom medijskom kontekstu koji forsira krizu, kaos, katastrofu i pesimizam, a kada malo zagrebete, to po podacima i nije tako. Naprotiv. Ovakav suficit nismo imali nikad. I to treba naglašavati, dragi prijatelji, na svim razinama vlasti kao uspjeh ove vlade, ove parlamentarne većine i naše demokratske zajednice. Da je to točno i da smo na dobrom tragu, govore i sinoćnje vijesti. Jedna od tri svjetske rejting agencije podigla je stupanj hrvatskog kreditnog rejtinga”, kazao je Plenković.

Na tragu rečenog, odmah je na licu mjesta ishvalio svoje ministre koji su potegli put Splita kako bi uveličali slavlje HDZ-a, ministrice Dalić i Burić, ministre Marića, Krstičevića i Kuščevića. Ponavljanje je majka znanja pa je Plenković još jednom podsjetio na najveće dosege Vlade. Pohvaljeni su čak i oni koji nisu došli, poput ministra Kujundžića.

“Rebalansom proračuna u dva navrata smanjili smo dug u zdravstvu za skoro milijardu i petsto milijuna kuna. To se dosad nikada nije dogodilo. Nemojmo to zaboraviti! Zdravstvu ćemo posvetiti još veću pozornost u ovoj godini.

Vidi još:  Slučajno? Plenković devastira HDZ: Ovi ‘kapitalci’ prijete odlaskom iz stranke

Izvor :

index

Komentari

comments