POČELO JE! Jedan ogranak HDZ-a pobjesnio na Plenkovića i Kuščevića! Kreće rušenje?

Splitski gradski i županijski ogranak HDz-a, koji je ujedno jedan od značajnih u stranačkoj strukturi, nije pretjerano zadovoljan kandidatom koji se kao njihov našao na stranačkoj listi za europske izbore. Naime, predsjednik stranke Andrej Plenković ignorirao je sva četiri predložena imena iz baze te na desetu poziciju postavio gradskog vijećnika i ravnatelja Domagoja Maroevića.

Iz ova dva ogranka na adresu premijera Plenkovića stigla su naime posve druga imena, jedno od njih jest ono potporedsjednice Hrvatske gospodarske komore Marijane Čagalj, a osim toga predlagali su i dosadašnjeg europarlamentarca Ivicu Tolića, vijećnicu u Starom Gradu na Hvaru Mariju Novak te saborsku zastupnicu Dragicu Vranješ.

Prema pisanju Tportala oko splitskog se kandidata vodila oštra rasprava do posljednjeg trenutka, kada je Plenković presjekao i usred sastanka kontaktirao Maroevića. Do prije dva mjeseca kao ozbiljna kandidatkinja spominjala se Marijana Čagalj, ali u prićču se umješao Lovro Kuščević koji je inzistirao na svojoj kandidatkinji Dragici Vranješ, ali premijer je ipak u konačnici odlučio da kandidat bude Maroević,

Iako u stranci službeno demantiraju te navode, svakako je zanimljivo podsjetiti kako je premijer neke ogranke svoje stranke ipak poslušao i uvažio njihova stajališta pa je tako primjerice na prijedlog međimurskog ogranka stranke na listu uvrštena Sunčana Glavak, koja je inače u prijateljskim odnosima s premijerom.

Inače, Maroević je pravnik koji se spominjao i kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Splita, a svojedobno je zabljesnuo prezentacijom plana vrijednog preko 150 milijuna kuna koji se vezivao za kapitalne infrastrukturne objekte vezane uz nove luke i pristaništa.

Autor:Iva Međugorac

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  NASILNICI IZ JAVNOG ŽIVOTA: Prebijali mladiće, ženama gurali papir u usta, nasrtali na kćeri