POČELO NASLIKAVANJE: I Njonjo Jandroković obilazi požarišta! Tko je sljedeći?

Zanimljivo je kako naši političari dođu uvijek kad je sve gotovo, poslikaju se s herojima i odu…

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković obišao je u utorak opožarena područja u Šibensko-kninskoj županiji te izrazio zahvalnost svima koji su se zadnjih nekoliko dana borili s brojnim požarima koji su poharali Šibenik i okolicu.


Predsjednik Sabora sastao se sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, saborskom zastupnicom Brankom Juričev Martinčev, županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem, zapovjednikom JVP Grada Šibenika Volimirom Miloševićem, načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Ivicom Kostanićem i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem.

Obišao je i brdo Trtar kraj Šibenika gdje je u utorak ujutro ugašen veliki šumski požar, te požarište na Brodarici gdje je prošle nedjelje vatra ozbiljno priprijetila kućama.

“Došao sam izraziti poštovanje i zahvalnost svima koji su se proteklih dana uz ogromne napore hrabro borili protiv vatrene stihije. Uz ogromne napore svih vatrogasaca u koordiniranom djelovanju s policijom i preventivnom djelovanju Hrvatskih šuma, učinjeno je sve da se požari stave pod kontrolu. Vatrogasci i sve službe u vašoj županiji na ovim uspješnim primjerima pokazali su da sustav uspješno funkcionira. Zahvaljujem i običnim ljudima koji su priskočili u pomoć i branili kuće i javna dobra. Razina solidarnosti koja je pokazana je ogromna”, rekao je nakon sastanka Jandroković, ne želeći komentirati napise u medijima da je državni vrh, pogotovo što se tiče požara u Splitu, kasno reagirao.


Samo tijekom ponedjeljka u Šibensko-kninskoj županiji izbilo je osam požara.

“Zadnjih 10 dana na području županije izbilo je 79 požara otvorenog prostora. Najteže je bilo u Brodarici gdje je vatra ušla u stambeno naselje i to su nam najteže intervencije, puno je lakše kad gori šuma koja nije blizu kuća. Požar kod Lugovića na brdu Trtar je tijekom noći stavljen pod kontrolu, tijekom dana vatrogasci će ga dogašavati”, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Dodao je i da se vatrogasci ne osjećaju tolikim herojima koliko to u medijima ističu. “Mi samo radimo svoj posao, ali smatramo da se vatrogastvu treba govoriti tijekom cijele godine, a ne samo dok traje požarna sezona. Pa za nas su teže intervencije na prometnim nesrećama kojih imamo jako puno”, zaključio je Dukić na požarištu u Brodarici.

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je kako policija provodi kriminalistička istraživanja nakon svakog požara te je potvrdio da je u tijeku istraživanje nad jednom osobom.
“Uglavnom je uzrok požara nepažnja, ali ne možemo nikad isključiti ni piromane pa i u tom smjeru provjeravamo svaki požar”, zaključio je Kostanić.

Izvor :

Hina

Komentari

comments