Pogledajte kako s nasilnim Romima postupa španjolska policija Tamo nema prosvjeda protiv Roma jer stanovništvo zakon štiti.

Pod nazivom “Želim normalan život” na čakovečkom središnjem trgu je održan prosvjed na kojem se okupilo oko 1000 građana, ukazujući na neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje u njihovom kraju i prozivali sustav koji je, tvrde, zakazao kada je riječ o romskoj zajednici.

Stanovništvo okolnih naselja trpi neviđen teror pojedinaca iz obližnjeg romskog naselja a policija, tvrde, ne poduzima ništa. Predstavnik Roma u saboru, Veljko Kajtazi pak tvrdi da se radi o skupu radikalne desnice usmjerene protiv nacionalnih manjina. Rome pritom smatra nedužnim žrtvama.

Udarci letjeli na sve straneBilo bi zanimljivo čuti reakciju g. Kajtazija na postupanje španjolske policije prema romskoj zajednici, odnosno pojedincima koji, kao i u Hrvatskoj, ne mare odviše za zakon, javni red i mir.

U samom središtu Madrida su se nedavno putukli članovi dvaju romskih obitelji. Odlučna policijska intervencija ubrzo je smirila strasti. Možda da je takvo što bilo moguće vidjeti i kod hrvatske policije, prosvjeda u Čakovcu zacijelo ne bi ni bilo.


86857cookie-checkPogledajte kako s nasilnim Romima postupa španjolska policija Tamo nema prosvjeda protiv Roma jer stanovništvo zakon štiti.
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  MEĐIMURJE PODRHTAVA! ROMI: ‘Pripremamo veliki protuprosvjed – BIT ĆE NAS PUNO!’