Pogledajte kako su u Hrvatsku prošvercali 153 migranta!

Uskok je nakon provedene istrage, pred zagrebačkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih i jednog bosansko-hercegovačkog državljanina koje tereti da su od siječnja do travnja iz BiH u Hrvatsku prebacili 153 ilegalnih migranta i na taj način zaradili gotovo 22 tisuće eura.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se udružili radi prebacivanjem većeg broja stranaca iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju.

“Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 150 eura po osobi i njihovo prebacivanje iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, pripadnici zločinačkog udruženja su organizirali preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja dogovorenog iznosa novca.

Na opisani je način iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u 23 navrata prebačeno 153 stranih državljana za što su okrivljenici primili ukupno 21.900 eura koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili”, izvijestio je Uskok.

U optužnici je predloženo i produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Ovo na slici su migranti koje je policija u BiH zatvorila u kaveze