POGLEDAJTE SMS-ove! ŠOKANTNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Mamić razotkrio Cvitanovu namještaljku?

ZDRAVKO MAMIĆ je imao senzacionalnu press konferenciju na Maksimiru dva dana prije presude zbog navodnog kriminala u Dinamu.

Članovima Skupštine Dinama i novinarima podijelio je SMS prepisku između Dinka Cvitana, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, njegovih suradnika i člana sudskog vijeća. Mamić tvrdi da je prepisku našao u pošti. Ne zna tko mu je poslao.

Na ovoj izvanrednoj konferenciji, Mamić je mijenjao teme, govorio je o pravoslavlju, srpskim bandama, ubojstvima, cimerima iz zatvora, ramazanu, pozivao institucije da rade svoj posao.

Uoči press konferencije Mamića je stotinjak zaposlenika Dinama na ulazu u klub dočekalo aplauzom, a na isti način su ga pozdravili nakon predstave.

Mamić je na presici optužio bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu.

“Institucija Državnog odvjetništva reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”, rekao je Mamić, kojemu se na Županijskom sudu u Osijeku zajedno s njegovim bratom Zoranom i bivšim direktorom kluba Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom sudi pod optužbom za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz kluba te štetu proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Mamić tvrdi kako je u posjedu prijepisa telefonskih razgovora od subote 3. lipnja u kojima je navodno sudjelovao Cvitan, a u kojemu od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, bivši državni odvjetnik navodno traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima, unatoč tome što na to nastavlja dobivati odgovor kako za takvu presudu nema dokaza.

“U ovom trenutku trebao sam biti u jednom restoranu u Zagrebu, gdje je i jedan od mojih uzora Dragan Džajić. S njim je i legendarni Dule Savić. Zamolili su zagrebačkog mitropolit da dođe, čekali su me, a ja nisam došao jer sam spriječen. Željeli su me pozdraviti, provesti večer sa mnom i poželjeti mi sreću. Mitropolit zagrebački mi je udijelio blagoslov i rekao da će moliti večeras za moju vitalnost, smirenost da mogu to izdržati”, počeo je Mamić.

“Ja sam večeras pred vama ne zato što u srijedu se meni i našim prijateljima izriče presuda u Osijeku. Ne borim se ja za sebe. Borim se za poštenu i pravednu Hrvatsku, za budućnost svih vas i naše djece i unučadi. Došao sam da s vama podijelim što su sve ljudi koji imaju najveće funkcije u ovoj državi, spremni učiniti i staviti cijeli sustav u svrhu uništenja pojedinca ili zajednice što je NK Dinamo”.

“Kao što je rekao moj odvjetnik Miljević izlazeći iz sudnice, da četverogodišnje dijete razumije o čemu se tu radi. Nakon godinu i pol provedene rasprave ne postoji nijedna rečenica koju bi sudsko vijeće moglo okarakterizirati kao mogućnost da se presudi bilo kome od nas četvorice pa i meni. Ne postoji nijedan dokaz koji bi kompromitirao mene. U završnim govorima odvjetnika i nas okrivljenika, Miljević i ostali su dva i pol sata iznosili završne riječi. Kad sam vidio portale koji dnevno o meni izmisle 10 vijesti, ni riječi o tome. Totalna blokada. Spremni su upotrijebiti cijeli sustav za progon i prsude nevinim ljudima. Zar nisu prijeki sudovi nestali?”.

Mamić je pokazao navodne poruke između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog člana sudskog vijeća.

“Idite za osuđujućom presudom”, navodno je rekao Cvitan članu sudskog vijeća, a na odgovor “S kojim obrazloženjem?” navodno je rekao: “Da su dokazi nepobitni”. Na navodnu tvrdnju suca kako su svi dokazi na temelju indicija, te da bi takva presuda pala na višim instancama, Cvitan je navodno ustvrdio kako su “više instance njegov problem”. Mamić je ustvrdio kako je tu riječ o otvorenom reketu, u kojemu je navodno sudjelovala i današnja v.d. ravnateljica USKOK-a Tamara Laptoš.

Cvitan je, po Mamićevim tvrdnjama, od suca na kraju zatražio da obriše poruku i baci karticu.

“Pogledajte vi čime se bavi bivši državni odvjetnik, a sada savjetnik državnog odvjetnika. Što je sve spreman učiniti. Institucija Državnog odvjetništva, koja bi morala biti svetinja, koja je nezavisna institucija, reketari i ucjenjuje ljude da bi osudili nevinog čovjeka”Komentari

comments