POKISLA FURIJA PUNI SVJETSKE NASLOVNICE ‘Debakl, sve su uprskali, pucali su sami sebi u nogu!’

“Hrvatska šokirala Španjolsku”, donose naslovnice većine svjetskih medija.

Španjolska Marca piše kako je njihova reprezentacija doživjela neugodan pad, nakon što su doživjeli “tepanje” kako su opet oni stari i najveći favoriti za osvajanje naslova.

“Španjolska je mogla puno ranije osigurati pobjedu i prvo mjesto u skupini, ali neefikasnost, defenzivne pogreške i neiskorišten penal poslali su izabranike Vicentea del Bosquea na Italiju u osmini finala”, ističe Marca.

Mundo Deportivo opisuje Španjolsku kao “neprepoznatljivu”, te dodaje kako su si njihovi igrači sami pucali u nogu pa ih nakon debakla s Hrvatskom očekuje pravi pakao do kraja prvenstva. Španjolci hvale igru Hrvatske, koja je došla do pobjede bez najveće zvijezde i najboljeg igrača Luke Modrića.

“Nakon svih pohvala koje su zaslužili u posljednjoj utakmici, igrači su sada sve uprskali. Del Bosque je izveo istih 11 kao i protiv Češke, ali igrači nisu odgovorili na odgovarajući način i zato će morati težim putem do finala.”

Gazzetta najavljuje reprizu finalnog dvoboja Eura 2012. Talijani su ocijenili igru Hrvatske kao hrabru, osobito u drugom dijelu, kada se činilo da će Španjolska prelomiti utakmicu, ali uz malo sreće i promašen penal Hrvati su osvojili tri boda.

Francuski L’Equipe napominje kako je Španjolska naletjela na prvu jaču prepreku na EP-u i – razočarala.

“Španjolci popili gorku pilulu”, prenosi njemački Kicker i divi se hrabrosti našeg izbornika Čačića, “koji je promijenio čak petoricu prvotimaca i na kraju izborio pobjedu i lakši ždrijeb u nastavku natjecanja”.

Komentari

comments