Policija istražuje desničarskog huškača i Hloverkinog prijatelja zbog prijetnji novinaru HRT-a

POLICIJA istražuje izvjesnog Dražena Travaša (na slici s ministrom obrane) zbog prijetnji novinaru HRT-a Hrvoju Zovku. 

Kako su Indexu kratko potvrdili iz splitske policije, reagirali su na zahtjev PU Zagrebačke. Travaša je, naime, Zovko prijavio na području Zagreba, točnije u Drugoj policijskoj postaji.

“Ja čovjeka ne poznajem niti sam ikada u životu s njim kontaktirao. Ono što znam je da me pet godina sustavno vrijeđa i iznosi raznorazne neistine i laži o meni. Uporno ponavlja laži koje sam ja sudskim putem, što pravomoćnim, što nepravomoćnim presudama, zadnjih godina pobio. Nakon svega, ja sam podigao privatnu tužbu zbog svih tih kleveta i vrijeđanja, a taj isti čovjek ne da nije stao nego je otvoreno počeo prijetiti da će me uništiti i tako dalje. Ja sam na kraju sve prijavio u Drugoj policijskoj postaji u Zagrebu. Policajci su bili iznimno korektni, profesionalno su obavili razgovor sa mnom. Moj predmet su, koliko mi je poznato, proslijedili dalje na postupanje kolegama u Split”, kaže Zovko za Index.

“Ja već pet godina vodim pravosudnu bitku protiv laži, a kolegicama i kolegama mogu poručiti da ovakve stvari prijavljuju institucijama, da se nikad ne upuštaju u polemike i rasprave. To je jedini način kako se boriti protiv takvih stvari”, dodaje Hrvoje Zovko za Index.

Dražen Travaš putem Facebooka često napada i vrijeđa neistomišljenike, a njegove misli rado prenose opskurni desničarski portali. Primjerice, prije nekoliko dana napao je znanstvenika Ivana Đikića.

“Eno nam se na piratskom portalu pravomoćno osuđenog kriminalca Matije Babića oglasio i Ivan Đikić kojeg su čitatelji Indexa po drugi put zaredom proglasili najpozitivnijom osobom godine. Kaže tuljan da je on prvi oktrkija lijek protiv raka. OK… Lik je peder i praši se u tučak al ovo već postaje smiješno”, napisao je Travaš, a njegova objava očito se svidjela Hloverki Novak Srzić, bivšoj urednici na HRT-u i aktualnoj direktorici Turističke zajednice Makarska.

Nažalost, do danas nismo uspjeli doznati dijeli li Hrvatska turistička zajednica Hloverkine stavove, hoće li je i na koji način sankcionirati, kao ni ima li Makarska nešto protiv znanstvenika ili homoseksualaca. Hloverka Novak Srzić nije na naš upit ponudila ni ispriku.

 

Izvor :

index

Komentari

comments