Policija objavila sliku napadača iz Utrechta, građani upozoreni da ga se klone

Najmanje tri su osobe ubijene, a petero ozlijeđeno nakon što je muškarac počeo pucati u tramvaju u nizozemskom Utrechtu. Napadač je pobjegao i u tijeku je potraga za njim.

Prethodno je objavljeno da je ozlijeđeno devetero ljudi, ali broj je smanjen na petero.

Gradonačelnik Utrechta Jan van Zanen izjavio je kako vjeruje da napad ima teroristički motiv. Nije isključio mogućnost da je bilo nekoliko napadača. Policija je, pak reagirala na navode o mogućim motivima napadača i upozorila da oni trenutačno ne mogu ništa isključiti.

Zabilježena je pucnjava i na drugim mjestima u Utrechtu, kazao je šef nizozemskih antiterorističkih snaga Pieter-Jaap Aalbersberg, prenosi BBC. Ranije je nepoznati muškarac u tramvaju počeo pucati vatrenim oružjem, pri čemu je ubio najmanje jednu osobu, a devet je ozlijeđeno, objavljeno je ranije danas iz policije.

Policija je objavila fotografiju muškarca za kojega sumnjaju da je pucao po Utrechtu. Upozorili su građane da mu ne prilaze ako ga ugledaju, već da im se odmah jave. Muškarac je rođen u Turskoj, a zove se Gokmen Tanis.

Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je da su svi napori usredotočeni na hvatanje “osumnjičenog ili osumnjičenih”.

“Naša zemlja danas je pogođena napadom u Utrechtu”, rekao je Rutte. “Policija i tužitelji istražuju što se točno dogodilo. Zasad je poznato da je otvorena vatra na ljude koji su sjedili u tramvaju u Utrechtu, da ima ranjenih i moguće mrtvih.”

Izvor :

n1info

Komentari

comments

Vidi još:  TOLIKO SU OPASNI DA JE TRUMP NAPRAVIO POTEZ BEZ PRESEDANA: Njihova moć nema granica, a ni atentati im nisu strani