POLITOLOG MILARDOVIĆ: U Hrvatskoj trenutno vlada ‘meki totalitarizam’, a ne demokracija

Politolog Anđelko Milardović tvrdi da se društveno uređenje u Hrvatskoj više ne može zvati demokracijom već tzv. ‘mekim totalitarizmom. Iznosi četiri dokaza za to.

“Totalitarizam karakterizira raspad parlamentarizma. Kako vidimo saborski zastupnici prelaze iz jednih stranaka u druge bez obzira na svjetonazor ili birače koji su ih izabrali. To krši temeljno načeli predstavničke demokracije u kojoj bi oni trebali prestavaljati svoje birače, tvrdi Milardović.

Totalitarizam-zemlja bez oporbe i zlouporaba tajnih službi

Naglašava da demokraciju karakterizira i postojanje ozbiljne oporbe, što također trenutni u Hrvatskoj ne postoji.

“U totalitarizmu nema opozicije. Zbog raspada SDP-a takvo što trenutno ni u Hrvatskoj ne postoji. Ostale su samo razmrvljene strančice koje teško da mogu ugroziti vladajuću stranku, ističe Milardović.

Takođar tvrdi da totalitarizam karakterizira zloupotreba tajnih službi, odnosno njihov angažman u političkoj borbi i osvajanju vlasti određene stranke ili osobe.

“Upravo se to vidimo događa u Hrvatskoj. SOA prijeti bivšem savjetniku predsjednice države da će ga pregaziti automobilom ako joj pokuša politički naštetiti. Čim je došla na vlast ona je smjenila čelnog čovjeka tajne službe i postavila svoga. Što je to sve ako nije totalitarizam?, kaže Milardović.

Sudski progoni novinara i zarobljavanje državeSvemu tome dodaje i sudske progone novinara te zarobljavanje institucija države od strane stranke na vlasti te zaključuje da trenutno društveno uređenje u Hrvatskoj nema nikakve veze sa demokracijom.

702230cookie-checkPOLITOLOG MILARDOVIĆ: U Hrvatskoj trenutno vlada ‘meki totalitarizam’, a ne demokracija
Izvor :

paraf

Komentari

comments