POUZDANI IZVOR IZ VRHA HDZ-A: Plenković je već bivši?

Doznao sam iz vrlo pouzdanih izvora da je sklopljen pakt između predsjednice države i njezinog bliskog prijatelja da sruše predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Navedeno je nekoliko razloga za taj pakt. Izvor kaže kako Kolinda Grabar – Kitarović očajno želi drugi predsjednički mandat, ali da joj na putu do tog cilja stoji Andrej Plenković, pa je potrebno pravovoremeno eliminiranje Plenkovića, prvenstveno kao predsjednika HDZ-a, što bi značilo da Plenković ne bi bio u mogućnosti spriječiti nominaciju Kolinde Grabar – Kitarović od strane HDZ-a.

S druge strane, Miljan Brkić i njegovi istomišljenici u HDZ-u iz dana u dan sve su više zabrinuti zbog prevelikog skretanja HDZ-a u lijevo i kontinuiranog pada HDZ-ovog rejtinga među biračima. Isti izvor tvrdi da ukoliko u iduća dva do tri mjeseca ne zaustavi pad rejtinga HDZ-a Brkić će dobiti vjetar u leđa i odličan razloga za micanje Plenkovića, kao što je to bio slučaj s Karamarkom. Imajući u vidu da je u Hrvatskoj diktatura političara i da sva vlast, kao i beneficije, pripada političarima, izvor tvrdi da Brkiću neće biti problem dobiti za sebe veći bro brojnih istaknutih članova HDZ-a koji isključivo vode računa o vlastitim, a ne državnim interesima.

Ma koliko sam skeptičan i prema tom pouzdanom izvoru, sve jače javne kritike koje Kolinda Grabar – Kitarović upućuje Vladi, a to znači Plenkoviću, dobra je potvrda da Kolinda Grabar-Kitarović i Milijan Brkić sapunjaju dasku Andreju Plenkoviću.

U zadnja je dva dana vidljivo da, osim kritike iz Bruxellesa, Plenkovića motivira i tjera u rješavanje gorućih političkih problema u državi i strah od negativne reakcije unutar HDZ-a i na njegov status najnegativnijeg političara u Hrvatskoj. Tu titulu dugo vremena imao je Tomislav Karamarko prije nego što je Plenković krenuo u Karamarkovo rušenje s čelnog mjesta HDZ-a.

Smatram da neće proći još dugo vremena do potvrde da je sklopljen savez između Kolinde Grabar-Kitarović i Miljana Brkića za rušenje Plenkovića. Naime, ukoliko Plenković preživi rastuću krizu u kojoj se nalazi Hrvatska, Milijan Brkić bi u HDZ-u mogao doživjeti sudbinu Tomislava Karamarka.

Također, Plenkovićeva najava ratifikacije Istanbulske konvencija mogla bi prudubiti i ubrzati raskol unutar HDZ-a, što će biti voda na Brkićev mlin.

Izvor: Facebook

Vidi još:  BIVŠI DRŽAVNI TAJNIK NA SUĐENJU SANADERU OSTAO PRI SVOM: ‘Vlada i HDZ znali su za promjene ugovora INA-e i MOL-a’

Komentari

comments