“Predsjednica podsjeća na Most, glumi opoziciju”

Nakon jučerašnje saborske rasprave koja je trajala više od 13 sati slijedilo je glasanje o opozivu Vlade – oporba nije uspjela skupiti dovoljno ruku za rušenje Vlade. Za izglasavanje nepovjerenja Vladi glasalo je 59 zastupnika, a protiv ih je bilo 78.

“Nažalost, SDP se pokazao kao neozbiljan izazivač jer nisu bili u stanju skupiti ni vlastite zastupnike. To je kao da vi nešto tražite da vam netko nešto napravi i onda kada se to treba narpaviti – vas nema. Jednostavno je falilo ljudi.

Znalo se zapravo od početka da se Vlada ne može srušiti. Tko je izvukao deblji kraj?

“Onaj tko je pratio raspravu mogao je vidjeti da je cijeli sustav nakaradan.

Gost Novog dana bio je zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Na koji način se u Saboru postavio premijer Andrej Plenković?

“To je demagogija. Plenković je demagog i to što on priča nema veze sa stvarnošću.”

Index.hr objavio je u petak navečer dio presude Arbitražnog suda komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi od 23. prosinca prošle godine, nakon koje je na Badnjak premijer Andrej Plenković poručio da je Vlada odlučila u svoje vlasništvo vratiti Inu otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL. Između ostlog, u presudi se navodi da je Turudić bio pristran, a da je snimka Sanadera ‘montirana’.

“Ja vas pitam, zamislite da ste vi na sudu i da vam je netko dao pet milijuna eura koje ste trebali proslijediti, vi kažete “da, trebao sam”, sud veli “molim vas uplatite u proračun”, a vi pet godina to ne napravite. Naše pravosuđe je neozbiljno. To je ruglo. Pitao sam jučer Šukera iz HDZ-a: “Dajte recite vi mene je li to normalna država?” On je samo slegnuo ramenima.

Arbitražni sud je došao do toga da je sve to predstava za javnost. Dubiozno je i to što je naš Ustavni sud srušio presudu Ivi Sanaderu. Što arbitražni sud može reći, “vaše je vlastito pravosuđe srušilo tu presudu”.”Više pročitajte na N1info.

Vidi još:  Pernar detektirao kako nas iskorištava HRT

Izvor :

n1info

Komentari

comments