Prijavili Plenkovića USKOK-u zbog podmićivanja zastupnika: “Konačno imamo i dokaz”

SLOBODNA HRVATSKA, koju čine bivši članovi Živog zida, podnijela je danas kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako kažu, sumnje da je podmićivao zastupnike.

“Slobodna Hrvatska je danas podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Plenkovića zbog opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika.

Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, a svojim potpisom je ugrozio financijsku stabilnost, a time i sigurnost RH”, kažu iz Slobodne Hrvatske.

“Kupovina glasa Željka Glasnovića od strane premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna! Premijer je počinio teško kazneno djelo. ”Kupljen” je i glas mladog Sauche, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Facebook stranici, tako da sada konačno imamo i dokaz za političku korupciju.

Premijer očito smatra da je novac poreznih obveznika njegov privatni novac i da s njim može raditi što ga je volja.

Posljedica ovog dogovora, a i ostalih kupovina za koje još ne znamo, je vjerojatno i nedavna obavijest da će svim novim umirovljenicima mirovine biti 27% manje, da će nam od plaće prisilno uzimati dodatni danak za dopunsko zdravstveno osiguranje, a tu su još i porez na nekretnine i ostali nameti koji nas očekuju.

Nekadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna. S koliko bi godina trebali onda biti kažnjeni Plenković, Glasnović, Tomo Medved i Zdravka Bušić za sklapanje ovakvog protuzakonitog dogovora?

Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo, a pozivaju i sve ostale građane da podignu kaznenu prijavu protiv navedene četvorke, kako bi ih spriječili u pljačkanju hrvatskog proračuna”, dodaju u priopćenju.

Plenković prijava – Slobodna Hrvatska by Index.hr on Scribd

Vidi još:  (VIDEO) OSVANULA SNIMKA ‘NAPADA’ PREMIJERA: Zastupnik Grmoja optužuje ga za fizički napad

Izvor :

index

Komentari

comments