Pročitajte ironično pismo koje je mlada Zagrepčanka poslala Vladi

Kada ništa drugo ne djeluje, barem se može nadati kako će netko od vladajućih shvatiti njezinu poruku…

Na Facebook zidu Vlade RH svakodnevno se mogu pronaći na stotine objava ljutitih i razočaranih građana. Takva je i jedna objava koju prenosimo. Jedna mlada Zagrepčanka obrušila se na Vladu i izrazila na ironičan način oduševljenje vlasti koja je prepoznala prave probleme u državi gdje svakodnevno mladi iseljavaju i rastu brojke nezaposlenih.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti u originalnom formatu.

Poštovani,

Želim izraziti svoje oduševljenje činjenicom da je Hrvatska napokon dobila Vlast koja je prepoznala prave probleme. Vidim da Vas napadaju sa svih strana, oni bi raspravljali o Agrokoru, ovrhama, iseljavanju…dosadno. Oduševljena sam novim trendom mijenjanja naziva ulica i trgova u Zagrebu. Napokon. Koristim ovu priliku kako bih Vas upitala kome se mogu obratiti ako želim da se izmijeni naziv moje ulice? Postoji li agencija koja je nadležna za to? Trebala bi postojati. Smatram kako moja ulica nema domoljuban naziv i ako se to uskoro ne promijeni, morat ću se preseliti. U Njemačku.

Imam još jedan problem i nadam se da će mi jedna od Vaših agencija pomoći. Magistrirala sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Na diplomi je navedena adresa: Trg maršala Tita 14. Vrijedi li i dalje moja diploma ili moram ponovno upisati isti fakultet? Bojim se da ne vrijedi. Nevažeća adresa, lažna diploma. Nadam se da ćete me proslijediti nadležnoj agenciji.

Još jedna stvar. Vidim da želite uvesti informatiku kao obvezan predmet u škole. Nema potrebe. Mladost je ionako stalno na internetu, izgubit će vid.

Pozdrav svima u studiju i režiji!

Andrea Rakošec
Nedovoljno domoljubna ulica bb

Izvor :

dnevno

Komentari

comments