PROF. BOSANAC: “Izgubljena predsjednica, ogrnuta lažnim sjajem, besciljno luta po devastiranoj zemlji”

“Premijer, predsjednica i ministar vojni posebno i izdvojeno sebe doživljavaju posebnim, važnim i moćnim. No,  koliko god se trudili prepoznati sebe kao uspješne političare, zrcalo prikazuje surovu stvarnost, piše u kolumni za portal Republika dr. Nedeljko Bosanac, profesor i predstojnik Katedre za gospodarska znanja na Pravnom fakultetu u Osijeku koji se bavi društvenom, ekonomskom, socijalnom, filozofskom i političkom zbiljom Hrvatske.“Došlo je novo vrijeme. Vrijeme u kome se sve promijeniti mora. Ili, ostati će sve isto i izazvati će široke i duboke sukobe. Premijer više ništa promijeniti ne može. Predsjednica izgubljena u prostoru i vremenu, ogrnuta lažnim sjajem i tuđim moćima, besciljno i bez rezultata putuje po devastiranoj zemlji i gdje god dođe okružena je partitokratima i licemjernim pučkim predstavama što sve podsjeća na putovanja estradnih umjetnika. Zbog sve te pokazane nemoći, jer su premijer i predsjednica gradili svoju politiku u zemlji na tuđim moćima i bogatstvima, zanemarili su sve evidentnije siromaštvo nacije koja gubi vlastitu moć da bilo što mijenja.

Nacija se uvodi u siromaštvoZaboravljena je maksima da se ‘sloboda i demokracija ne grade na tuđim moćima i bogatstvima, već na vlastitim moćima i bogatstvu nacije’. U samo nekoliko zadnjih godina nije teško uočiti da se naciju sve dublje uvodi u siromaštvo i ovisnost od moćnih i bogatih. Stotine tisuća mladih napušta zemlju, i samo u razdoblju od 2016. do kraja 2017. godine iz nje je u Njemačku iselilo preko 110 tisuća radno sposobnih građana, a oni koji su još uvijek tu slušaju hvalospjeve partitokrata kako se u zemlji sve ipak pokreće na bolje? Znate, ukoliko samo u jednoj godini iz zemlje, red veličina, iseli cijeli jedan veliki grad npr. Osijek i kada se vlast hvali da je došlo do smanjenja postotka nezaposlenosti, tada treba jasno reći da je politika te vlasti na ‘staklenim nogama’.

Vlast ističe stopu rasta od 2,9 posto, smanjenje nezaposlenosti na 9 posto, a zaboravljaju na pad zaposlenosti i da je 90 posto novo zaposlenih zaposleno na tzv. ‘određeno vrijeme’. Zaboravlja se podatak da je prosječna dob nezaposlenih 35 godina, da je Mirovinski fond neodrživ, da će za 30 godina zemlja biti bez mladih i ispunjena gereontologijom bez šanse da se održi normalni način socijalne egzistencije. I kada se tim ugroženim makroekonomijskim agregatima dometne mnogo toga što je posljedica poremećene socijalno-ekonomijske strukture stanovništva, tada je jedini izlaz ‘Kvantni skok’ iz postojećeg neodrživog stanja u zemlji i društvu.

Zato treba  ići na prijevremene izbore. Tada će se i nacija susresti sa sobom u istom zrcalu. Sve drugo samo je organizirano nazadovanje, razvlačenje i zanovjetanja. Sve drugo bi značilo nezaustavljivo urušavanje zemlje i nacije, smatra prof. Bosanac.

71490cookie-checkPROF. BOSANAC: “Izgubljena predsjednica, ogrnuta lažnim sjajem, besciljno luta po devastiranoj zemlji”
Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  PRONAŠLI SU KANDIDATA OSVETNIKA: Bujanec je sada objavio fotku Kolindinih savjetnica koja se neće svidjeti dijelu njenih birača