Prof.dr.sc.MATKO MARUŠIĆ: NIJE ISTINA DA IMA GLADNIH I DA SE KOPA PO KONTEJNERIMA!

Hrvatska je zemlja blagostanja, u kojoj teku med i mlijeko, nema kriminalaca i svi rade. Jedino ne radi onaj koji neće da radi!

Emisija Branimira Bilića u kojoj je, između sugovornika u studiju, na telefonskoj liniji imao i profesora filozofskog fakulteta Matka Marušića, još jednom je potvrdila narodnu poslovicu da ‘Sit gladnome ne vjeruje’. Što je rekao profesor Marušić?

Prof Marušić: Nije istina društvo pokriva takve slučajeve. Nije istina da ima gladnih, nije istina da se kopa po kontejnerima.

Bilić: Nije istina profesore, to je naprosto netočno što govorite.

Rudan: Možda ste Vi stalno zatvoren doma, pod ključem?

Bilić: Ja Vas držim poštenim i časnim čovjekom, ali Vi ste ovdje da govorite istinu večeras, jel’ tako?

Prof. Marušić: Nitko ne kopa po kontejnerima tko ne treba kopat.

Bilić : Neka kopaju oni koji trebaju?

Prof. Marušić: Društvo mu to omogućava da ne radi To je prevršilo svaku mjeru, svaku mjeru su vam prevršili kontejneri. Taj simbol je žalostan, taj simbol je neistinit i taj simbol je sramotan. Ovo društvo kakvo je da je sa milijun mana koje će nabrojiti bilo Rudan bilo ja, bilo netko treći, ovo društvo osigurava i najsiromašnijima častan život.

Naravno, ne osigurava im da imaju stan, auto i mobitel, pa i ne treba im to osigurati, zaključio je svoj monolog profesor Marušić, još jedan hrvatski seronja sa titulom profesora.

Po njemu Hrvatska je zemlja blagostanja, u kojoj teku med i mlijeko, nema kriminalaca i svi rade. Jedino ne radi onaj koji neće da radi. Zato neradnici Slavonci, koji su nekad proizvodili hranu za cijelu Jugoslaviju, odlaze trbuhom za kruhom.

350 tisuća građana imaju ovrhe jer neće da rade. Djeca nemaju za marendu zato što su im roditelji neradnici, a tu i tamo pojave se i neki provokatori sa svojim pitanjima kao što su Bilić, Rudan…

Vidi još:  Uspomene za kruh: Građani zbog neimaštine sve više idu u zalagaonice

Stvarno Hrvatska je puna intelektualnih luđaka kojima je mjesto u Vrapču i sličnim ustanovama, a ne na katedrama i državnim institucijama. Bolest je bolest i nju treba liječiti.

Prof.dr.sci….. nisu nikakva garancija da je čovjek psihički zdrav i normalan.

Što će na ovo reći Mostov zastupnik Bulj koji je zatekao svog profesora kako kopa po smeću ili ova gospođa koja je zabila glavu u kontejner?

 

Komentari

comments