PRONAŠLA KUVERTU PUNU NOVČANICA PA JE VRATILA VLASNICIMA: ‘Najteže mi je bilo držati tuđi novac u kući’

Prvo je probala sama naći vlasnika, a ona je angažirala i policiju

Ira Branilović (39) iz Plešivicec prije dva tjedna je došla u Čakovec kako bi otišla na misu u crkvu svetog Nikole. Tražila je parking u centru pa je promijenila nekoliko parkirnih mjesta. Kada je konačna stala, izlazeći iz auta spazila je pregaženu kuvertu s tragovima guma iz koje je virilo, kako kaže za eMeđimurje, nešto šareno.

“Zaključila sam da se ne radi o maloj svoti. Prva reakcija bila je ta da sam pogledom pratila ljude po ulici s nadom da ću vidjeti osobu čiji govor tijela bi govorio da je nešto izgubila, no ništa od toga. Kako sam se nalazila u blizini banke, pomislila sam da bi oni mogli znati o čemu se radi, ali ni tamo nisam dobila informacije”, kaže Ira. Odmah iduće jutro izgubljeni novac prijavila je policiji, koji su ubrzo pronašli vlasnika.

‘Oboje su mi stali zahvaljivati’

U kuverti je bilo 2000 kuna, koje je baš na mjestu gdje se ona parkirala toga dana, izgubio mladić iz Vratišinca. Dan kasnije sastala se s mladićem i njegovom majkom.

“Oboje su odmah stali zahvaljivati. Zaista je sreća što omotnicu nije pronašao netko tko bi možda zloupotrijebio novac jer je izgubljen oko podneva, a pronašla sam ga tek u 18 sati. Za vrijeme kad sam razmišljala kako i gdje objaviti da sam pronašla novac, moram priznati, nije mi bilo svejedno imati tuđi novac u kući”, zaključila je poštena nalaznica.

630310cookie-checkPRONAŠLA KUVERTU PUNU NOVČANICA PA JE VRATILA VLASNICIMA: ‘Najteže mi je bilo držati tuđi novac u kući’
Izvor :

net.hr

Komentari

comments