PUHOVSKI UPOZORAVA NA HDZ-ovog POTENCIJALNOG MANDATARA: ‘Bolje govori hrvatski od Oreškovića, ali…’

Žarko Puhovski mišljenja je kako će Petrov teško pristati na ovakvu HDZ-ovu ‘slagalicu’.

Nakon dramatičnog obrata u političkoj krizi kakvu ne pamtimo, odnosno izjave prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako je spreman povući se iz Vlade, ako isto učine i premijer Orešković te Božo Petrov, počelo se spekulirati o imena novog potencijalnog mandatara koji bi za sada, prema svemu sudeći, došao upravo iz redova HDZ-a.

Cijelu situaciju komentirao je i ugledni politički analitičar Žarko Puhovski te je za Index komentirao što možemo očekivati u danima koji slijede.

PUHOVSKI-e1447260604141

“Ova situacija pokazuje da je istina izreka koju su imali stali vjeroučitelji, a koja glasi “dobar je strah komu ga je bog dao. Sad su se svi preplašili svojih vlastitih poteza, prije svega Karamarko koji se potpuno povukao sa stajališta s kojeg je krenuo. On se boji unutrašnje kontrole nad strankom i boji se izbora, a Petrov se boji samo izbora.

Karamarko pokušava sebe staviti u drugi plan i reći da je spreman žrtvovati se zbog domovine, a da HDZ ostane na vlasti. Petrov, s druge strane, podržava zadržati vlast jer Most bez nje ne igra nikakvu značajnu ulogu. Sad je pitanje što je s preslagivanjem i izborima jer ovo što Karamarko predlaže opet znači novu vladu, čim odlazi premijer, rekao je Puhovski i dodao kako je upitno može može li Karamarko dobiti većinu za tu novu vladu, a komentirao je i priču da bi premijer mogao postati ministar financija Zdravko Marić.

“Jučer popodne se pojavila se potpuno sumanuta priča da želi Marića za premijera, a Čačića i Pupovca za zamjenika što pokazuje potpuni očaj kod HDZ-a i koja bi i kad bi uspjela dovela da bismo opet imali nestabilnu većinu. To bi jedino moglo dovesti do toga da se izbori odgode za nekoliko mjeseci.

Vidi još:  (FOTO) ‘SADA ZNAMO KAKO JE USPIO POBJEĆI IZ HRVATSKE’! Mamić uhvaćen na sastanku s HDZ-ovcem

Marić bolje govori hrvatski od Oreškovića, ali on nema nikakvo političko iskustvo i nikakve kvalifikacije za premijera. Osim toga, ideja da čovjek koji je egzistencijalno ovisan o najvećem trgovačkom lancu u Hrvatskoj hrvatski premijer znači u klasičkim kategorijama doista diktaturu krupnog kapitala”, jasan je Puhovski i na kraju, priznaje kako vjeruje da će Petrov teško pristati na to s obzirom na to da je u srijedu HDZ-u postavio ultimatum da ili odustanu od opoziva Oreškovića ili će Most ići na nove izbore, no ne isključuje ni tu mogućnost.

Tko je Zdravko Marić?

Zdravko Marić ekonomist je koji je godinama radio u ministarstvu financija, a dok je ministar financija bio Ivan Šuker, bio je i državni tajnik. Potom odlazi u Agrokor gdje je postao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

U imovinskoj kartici prijavio je da je vlasnik Rolex sata vrijednog oko 50 tisuća kuna.

Izvor :

Zagrebinfo

Komentari

comments