Puna kuća: Na adresi zamjenika gradonačelnika Vrgorca bilo prijavljeno 12 birača

MILE HERCEG, zamjenik gradonačelnika Vrgorca Ante Pranića, potvrdio nam je da je donedavno na njegovoj adresi bilo prijavljeno čak 18 osoba. Većina je, kaže, rodbina iz Hercegovine, a u kući inače žive on, supruga i majka, dok je otac u Njemačkoj. Stric radi u Hrvatskoj, a rodice idu u školu, kazao nam je Herceg.

“Nema ih više, sada je promijenjeno stanje kada su bile zadnje provjere prije dva mjeseca. To je sada u postupku, mislim da su se žalili na rješenje MUP-a o odjavi”, kaže nam Herceg.

“Nama su odjavljeni, a HDZ-ovcima nisu”

Na biračkom popisu sa izbora od prošlog mjeseca u Vrgorcu ostalo je 12 osoba prijavljenih na adresi stanovanja vrgoračkog dogradonačelnika, no on ne zna koliko ih je točno glasalo.

“To bi trebao provjeriti. Za neke mogu reći da su bili”, kazao nam je drugi čovjek Vrgorca iz Nezavisne liste mladih koja je na izborima prošlog mjeseca dokinula postojanu vladavinu HDZ-a.

U Vrgorcu je izbrisano dosta birača iz Hercegovine, a Herceg kaže da nije istina da se brisalo selektivno, na štetu HDZ-a, a na korist NLM-a.

“Nama su odjavljeni, a HDZ-ovcima nisu odjavljeni”, tvrdi Herceg.

MOST-ov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić pozvao je inače uoči izbora da se građani Vrgorca ne odazivaju na lokalne izbore ako se iz bilo kojih neopravdanih razloga nalaze na biračkom popisu, odnosno, ako realno nisu i ne bi trebali biti građani Vrgorca.

Pranić: Orepić sustavno rješava problem

Gradonačelnik Ante Pranić kaže da je Orepić prvi ministar unutarnjih poslova koji je pristupio sistematskom rješavanju ovog problema.

“Ovakva situacija odgovarala je HDZ-u u Dalmaciji, a SDP-u u Slavoniji i zato dosad nije bilo političke volje da se ovo uredi. Radi se o nekih 300 tisuća ljudi pa sad zamislite kolika je to biračka snaga, pogotovo danas kada je svaki glas bitan. Ministar Orepić sustavno rješava problem, ne prave se nikakve razlike, nitko nema povlašteni tretman. Ne stoje navodi da su kontrole usmjerene isključivo protiv birača HDZ-a. Pa i naš predsjednik Glavnog odbora Ljubo Erceg bio je na provjeri jer ga nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Nikakvo čudo da je u Ljubuškom osvanuo plakat protiv njega sa zaokruženim HDZ”, kazao nam je Pranić.

Vidi još:  Evo zašto institucije štite Daruvarca. Zasto je na slobodi i zasto ce pasti presuda protiv njega?

Nije imao ništa posebno za komentirati oko brojčanog stanja kod svog zamjenika.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments