Pupovac otkrio planove: Spremni smo na suradnju s HDZ-om!

Pupovac je o braniteljskim zahtjevima za blokadu Srbije u otvaranju pregovora s EU rekao da blokade nisu korisne i da se mogu vratiti kao bumerang.

U razgovoru za tjednik Globus predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac kazao  je kako su spremni surađivati s HDZ-om te da je konsolidacija i reformiranje HDZ-a jedna od najvećih i najprečih potreba hrvatskog političkog života.

Osim toga, za Večernji list potvrdio kako je uvjeren da će HDZ s Andrejem Plenkovićem na čelu sigurno biti stranka suradnje. Pupovac smatra kako je suradnja među strankama Hrvatskoj potrebna neovisno o tome jesu li koalicijski partneri na vlasti ili u opoziciji.

”Moramo stvarati takvu političku kulturu u Hrvatskoj jer smo društvo podjela i sukoba, a ne gradimo suradnje. Meni se čini da je Andrej Plenković čovjek koji će, gradeći političku poziciju svoje stranke, boreći se za njezinu moć, ostavljati prostor suradnje, a to želimo i mi”, poručio je Pupovac.

Nadodao je i kako bez suradnje s HDZ-om, jednako kao i bez suradnje sa SDP-om, nije moguće osigurati političku stabilnost u zemlji i nije moguće stvoriti pretpostavke za neophodne reforme i neophodne političke poteze koji će s jedne strane ojačati politiku, a s druge strane fokusirati na ono što je od vitalnog značaja.

U razgovoru za tjednik Pupovac je komentirao i promjene u HDZ-u, Tako je rekao da će “za ozbiljne reforme trebati vremena” te kako je Plenković jako dobar izbor za predsjednika HDZ-a jer nema nikakvih repova ni tereta, iznadprosječno je obrazovan i ima zavidnu političku karijeru.

Pupovac je komentirajući stvaranje Narodne koalicije, kazao je da je riječ o “politički racionalnom i opravdanom izboru” Zorana Milanovića, koji se teško nosio s udarcima dijela desne političke scene i konzervativnog krila katoličkog klera koji su SDP proglašavali nenarodnom strankom pa im je spremio odgovor nazvavši koaliciju Narodnom.

Vidi još:  Plenković nastavlja čistku Karamarkovih ljudi: Evo koga je sad eliminirao

Pupovac je o braniteljskim zahtjevima za blokadu Srbije u otvaranju pregovora s EU rekao da blokade nisu korisne i da se mogu vratiti kao bumerang.

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments