PUTIN UPOZORAVA NA OPASNE PLANOVE ALBANACA I HRVATA : Priprema se napad na Srpsku i sjever Kosova!

U najvećoj tajnosti pripremaju se koordinisani napadi na Srbe u južnoj pokrajini, ali i u zapadnom dijelu Republike Srpske… Plan je da u jednom danu napadnu i Albanci i Hrvati, a kao povod biće iskorišćeni izrežirani incidenti.

Albanci se najozbiljnije spremaju da u naredne dvije nedelje napadnu Srbe na sjeveru Kosova, dok istovremeno Hrvati pripremaju invaziju na zapadni dio Republike Srpske!

Albanci i Hrvati ovo rade u koordinaciji, a plan im je da u napad krenu istog dana kako bi onemogućili Srbiju da adekvatno reaguje i zaštiti svoje sunarodnjake.

Kao povod za napad bili bi iskorišćeni izrežirani incidenti na terenu, a cilj jeste da se u roku od 24 sata “stvori novo stanje na terenu”, odnosno da šiptarski specijalci izađu na Jarinje, a da hrvatska vojska i policija presijeku RS na dva dijela. Računa se da bi, nakon toga, Srbi bili u podređenoj poziciji i morali bi da pristanu na bitne ustupke.

Sve ovo stoji u informaciji koju su početkom nedelje srpskim službama dostavili ruski obaveštajci. Srbijanskim bezbjednjacima su, kako saznajemo, dostavljeni i konkretni dokazi koji čak ukazuju da su u planiranje zločinačkih akcija umješani i pojedini funkcioneri NATO pakta!

Dramatična situacija

Ruski obavještajci u svojoj informaciji navode i da se Albancima i Hrvatima žuri da iskoriste “stanje bezvlašća” u trenutku dok američki predsjednik Donald Tramp još ne drži sve konce u svojim rukama, ali i dok je EU u velikim unutrašnjim problemima.

Oni se, s druge strane, plaše i eventualnog saveza predsjednika Trampa i Putina, ali i sve jače vojne, političke i ekonomske pozicije Republike Srbije.

Zbog toga procjenjuju da im je ovo možda posljednji dobar trenutak za napad na Srbe na sjeveru Kosova i u Republici Srpskoj, navodi se u informaciji u koju je juče urednik Informera imao uvid.

Da u saznanjima ruskih službi i te kako ima istine, juče su ponajbolje dokazale informacije koje su stizale iz južne srpske pokrajine. Tenzije su rano ujutro započele patroliranjem albanske specijalne policije ROSU kroz srpska sela južno od Kosovske Mitrovice. Srbi na Kosovu strahuju da je to samo priprema terena za ostvarenje zločinačkog plana o etničkom čišćenju sjevera pokrajine.

Da je situacija i te kako dramatična, pokazuje i činjenica da je premijer Aleksandar Vučić juče najprije na hitan sastanak pozvao ministra odbrane Zorana Đorđevića, a zatim helikopterom sa njim i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem odletio u Rašku na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosmeta.

Prema Vučićevim riječima, i te kako ima razloga za zabrinutost, ali Srbija će učiniti sve da se tenzije na Kosovu smire.

Da li sam zabrinut? Jesam! Da li je situacija napeta? Da, ali ne zavisi sve od nas! Dajemo sve od sebe da se tenzije smire! Mi u Brisel nismo išli da se svađamo, već da konstruktivno razgovaramo. Situacija je kompleksna, ali od Prištine ne očekujem ništa… Srbi su opravdano zabrinuti. Oni od 1999. godine nisu imali mnogo razloga da budu spokojni, a mi želimo samo da ostanemo na svojim ognjištima i živimo mirno – poručio je Vučić, uz opasku da je u srijedu uveče u Briselu dogovoreno da se u javnosti ne iznose detalji sastanka.

Neophodan oprez

Bezbjednosni stručnjak Dževad Galijašević tvrdi da je pitanje Kosova neodvojivo od ukidanja sankcija Dodiku i ustašizacije Hrvatske.

Na KiM imamo simbiozu šiptarskih pretenzija i islamističkog elementa, a na čelu države je narko-kartel bivših komandanata OVK. S druge strane, Hrvati traže svoj entitet u BiH, a Bakir sprovodi Alijine ratne ciljeve… Jedino što sve njih ujedinjuje je antisrpstvo. Ovo je ozbiljan signal za bezbjednosne službe i Vojsku Srbije da pokušaju da smire tenzije, ali i da budu oprezni jer svaka varnica može dovesti do krvavog rata – upozorava Galijašević, prenosi Informer.rs

Vidi još:  Pogledajte kako se Vladimir Putin sprda sa Angelom Merkel!

Komentari

comments