RUNTIĆ NAKON KAVE S GRMOJOM BIO I U USKOKU: Bili smo na kavi, ne skrivam ništa!

Podsjetimo, nakon što je u intervjuu Jutarnjem listu Runtić optužio svoje kolege za pokušaj podmićivanja, putem Facebook profila Živi zid je objavio presudu protiv Runtića i njegove djevojke, također kandidatkinje Živog zida na izborima, Mihaele Varge.

Saborski zastupnik Živog zida Hrvoje Runtić navodno je napustio stranku. Za tportalje poručio kako će sve objasniti u sutrašnjem priopćenju. No, novinar  Sanjin Španović tvitao je fotografiju koja navodno prikazuje današnji susret Hrvoja Runtića i glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje.

Nakon kave s Mostovcem, Runtić je otišao u USKOK gdje su ga snimile kamere Nove TV.

‘Jesam, bili smo na kavi, ne skrivam ništa. U zadnjih nekoliko dana sam rekao da ću, ako budem išao dalje sam, kao nezavisni zastupnik, da ću se držati svojih načela, a moj su prioritet 330 tisuća blokiranih i što se može učiniti za te ljude.Iz Mosta su me zvali jer imaju neke ideje u tom smislu, da pogledam njihove prijedloge i da razgovaram s njima. Prekjučer su mi poslali neke dokumente vezane uz izmjene Ovršng zakona i program restart’, pojasnio je Runtić ustvrdivši da ga iz Mosta nisu zvali da im se priključi.

‘U Saboru ću djelovati samostalo, u skladu s programskim načelima Živog zida, što su i moja načela’, dodao je Runtić.

O posjetu USKOK-u nije želio previše govoriti jer, kako je naglasio, ne smije. Potvrdio je da ima dokumentaciju kojom može potvrditi ono što je izazvalo njegov konačan raskol sa Živim zidom a to je da je Živi zid primao sumnjive donacije te da su mu nudili mito kao bi o tome šutio.

‘Znam što znam, što mi je nuđeno, čemu sam svjedočio, što sam vidio i što imam u rukama. Kao i svakom drugom građaninu moja je dužnost o nepravilnostima izvijestiti državne institucije, a kao saborskom zastupniku pogotovo’, kazao je Runtić.

zz

Podsjetimo, nakon što je u intervjuu Jutarnjem listu Runtić optužio svoje kolege za pokušaj podmićivanja, putem Facebook profila Živi zid je objavio presudu protiv Runtića i njegove djevojke, također kandidatkinje Živog zida na izborima, Mihaele Varge.

Vidi još:  Odabir konzultanata u Agrokoru je klasični hrvatski namješten natječaj

‘Hrvoje Runtić i Mihaela Varga prijetvorni su ljudi koje u životu pokreće samo i jedino novac odnosno želja da žive iznad vlastitih mogućnosti. Brojne su žrtve njihovoga nečasnoga djelovanja koje uvijek ide u istome smjeru: posudi/izvuci novac, a nakon toga promijeni adresu stanovanja i potpuno odbaci ljude koji su ti pomogli. To smo, na žalost, shvatili prekasno i iz toga razloga se ispričavamo javnosti i našim biračima. Sada, kada je stvar izašla u medije, javljaju nam se desetine građana prevarenih od para Runtić-Varga’, stoji na Facebooku Živog zida.zz

Izvor :

Dnevno.hr

Komentari

comments