Rusija ismijana na Twitteru zbog Admirala Kuznjecova

Antikorupcijski aktivist Aleksej Navalni istaknuo je kako su neki ruski mediji, izvještavajući o ruskoj floti, koristili fotografije američkih brodova.

Ruska vojna flota, koja ide prema Siriji, ovih je dana izložena podsmjehu zbog fotografije njihova jedinog nosača zrakoplova, broda po nazivu Admiral Kuznjecov, iz kojeg se širi dim. Stvar je u tome da nije riječ o kvaru, već brod tako normalno funkcionira – naime, vozi na dizel.

Kako prenosi The Moscow Times, ruska zastarjela tehnologija ismijana je na Twitteru, čiji su se korisnici poslužili raznim fotomontažama. Tako se Admiral Kuznjecov našao na klasičnoj slici Ilje Repina uz komentar “Rusija u jednoj slici”.

Antikorupcijski aktivist Aleksej Navalni istaknuo je kako su neki ruski mediji, izvještavajući o ruskoj floti, koristili fotografije američkih brodova.

– Putinov režim troši trećinu federalnog proračuna na obranu, ali prikazivanje samo jedne fotografije našeg nosača zrakoplova tako je posramljujuće da uzimamo fotografije od američke mornarice – komentirao je Navalni na Twitteru.

Jedan korisnik objavio je pak fotografiju ogromnog oblaka dima iz islandskog vulkana Katla uz komentar: “Admiral Kuznjecov prikazan uz obalu Islanda 1987.”

Neki su već okrenuti prema Siriji, kamo se ruska flota uputila.

– Vidjevši znakove da se Admiral Kuznjecov približava, prestravljeni militanti napuštaju svoje pozicije – objavio je jedan korisnik uz fotografiju dima koji se širi iz razrušenog grada.

Vidi još:  Nove satelitske snimke: Rusija gradi vojne objekte na samoj granici NATO-a

Komentari

comments