RUSIJA ŠOKIRALA SAD SPEKTAKULARNOM OBJAVOM Stižu oružje sudnjeg dana, novi raketni i protusatelitski sustavi, avioni, tenkovi…

U samo jednom desetljeću Ruska Federacija planira modernizaciju oružanih snaga i to ni manje ni više nego potpuno novom generacijom unutar šest glavnih oružanih sustava, a informaciju je objavio zamjenik premijera Jurij Borisov putem RT-a.

Rusi u skoro vrijeme potpuno preuzimaju primat u vojnoj tehnologiji

Nove generacije oružanih sustava ulazit će u primjenu od 2018. do 2027. godine, a vladini kanali najavljuju kako je riječ o revolucionarnim i do sada nepostojećim tehnologijama. Nije navedeno odakle Rusiji novac za tako ambiciozne projekte i kako je sve skrivano do Svjetskog prvenstva, no mediji već navelike raspravljaju o konsekvencama ove pomno osmišljene nacionalne strategije. Kako će cijela ideja morati imati određenu komercijalnu notu i računicu, smatra se da je Rusija već dogovorila otkup određenog kontingenta naoružanja od strane dosadašnjih saveznika, a SAD i Trump još nisu službeno odgovorili na ovu veliku najavu – što govori da su i sami zateknuti objavom, te vjerojatno sumnjaju u mogućnosti njezine realizacije.

Sarmat će biti prvi na redu – ICBM (interkontinentalni balistički projektili) nove generacije je već najavljen tijekom Dana pobjede pa su mu poznate i značajke. A one garantiraju mogućnost nosivosti bojevih glava bilo gdje na sjevernoj i južnoj polutci. Američki mediji su ga prozvali ‘oružjem sudnjeg dana’ i najvećom dosadašnjom opasnosti za američke obrambene sustave. Putin je najavio njegov izlazak u 2020. godini, a trenutno prolazi kroz simulacije i rane demonstracijske letove. Uz Sarmat su predstavljeni i Avangard (Advance Guard) projektili na hipersoničnim jedrilicama, čime se osigurava brzina od 20 mahova i ogromna toplinska otpornost. SAD-u razvoj oružja donosi značajno veće troškove pa je pitanje koliko će im trebati za ulazak u konkurenciju.

Su-57 bolji od F-35, S-500 uzdrmava NATO savez, a Tirada uništava satelite

Vidi još:  Invazija bijelih medvjeda u Rusiji! Proglašeno izvanredno stanje

Zato Rusi pripremaju svoju, ‘nevidljivi’ zrakoplov pete generacije koji će cijenom i kvalitetom stvoriti ogroman jaz na tržištu. Su-57 Stealth avion naručen je u dvanaest primjeraka, a odlikuju ga eksperimentalni softveri za triangulaciju i asistenciju u strateškom planiranju i pilotiranju. Kompozitni materijali, najveći opseg naoružanja i radar nove generacije trebali bi nadjačati konkurentski F-35 po brzini, visini leta, senzorima, nosivosti, opsegu djelovanja i manevarskom prostoru. A da ni na zemlji nemaju pretjeranih problema garantirat će novi T-14 Armada tenkovi čijih će sto primjeraka biti u primjeni već kroz dvije godine. Automatizirani tenkovi s okretnim autopilotskim topovima moći će pogađati mete na razdaljini od čak sedam kilometara uz dvanaest ispaljenih projektila po minuti. Posadu će pak štititi višeslojni oklop kojeg ni teške detonacije neće oštetiti. HD kamere i dronovi samo su dodatak ionako impresivnoj opremi.

Protuzračna obrana bit će unaprijeđena izlaskom S-500 sustava koji će zamijeniti kultni S-400 Triumf. Kodni naziv S-500 Prometheus osigurat će ciljni opseg od 480 kilometara (naspram dosadašnjih 400) uz mogućnost presretanja hipersoničnih projektila, a potvrđeno je i kako je baždaren za rušenje F-22 i F-35 zrakoplova. SAD je oko ovoga prilično jasan i otvoreno prijeti kako će uz eventualni izlazak ovog superiornog sustava svojim saveznicima zabraniti kupovinu istog jer ga ‘Rusija koristi radi destabilizacije međusobnih obaveza u NATO savezu’. U prijevodu, Rusija i Turska su navodno već pribilježene kao prvi kupci. Rusija se odlučila i na izgradnju obrane nove generacije, kao kontru američkom raketnom štitu diljem Europe. Nudol obrambeni štit će služiti za zaštitu Moskve i velikih gradova od specijaliziranih raketa za probijanje takvih štitova, a kao dodatak mu je osigurana i sposobnost rušenja satelita. Za kraj je najavljen i pilot-projekt Tirada-2s, sustav za elektronsko ratovanje, a značajke su mu ometanje satelitskih sustava, elektromagnetni udari i gašenje radarskih sustava. Rusi njegovim lansiranjem planiraju ostvariti primat u posve novom sektoru naoružanja. SAD znakovito šuti i bit će zanimljivo vidjeti odgovor…

Vidi još:  Invazija bijelih medvjeda u Rusiji! Proglašeno izvanredno stanje

Izvor :

dnevno

Komentari

comments