Ruski veleposlanik Azimov pola sata prijetio Vladi na uobičajenom radnom sastanku

Uoči sjednice Vlade, jutros oko 8.30, u zgradu Vlade došao je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. Malo prije njega u zgradu Vlade ušla je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Azimov se u Vladi zadržao oko pola sata te otišao. Iz Vlade tvrde kako se radi o običajenom radnom sastanku.

Sve se događa nakon što je čelnik Sberbanka Herman Gref poručio da se odluka o njihovu isključivanju iz vjerovničkog vijeća formiranog u sklopu postupka izvanredne uprave nad Agrokorom može shvatiti kao ucjena. Rekao je da je odluka izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka neispravna i nekorektna te još jedanput naglasio da će Sberbank svoja prava štititi na sudu.Piše HRT.

Azimov za HRT: Stabilnost Agrokora znači i stabilnost Hrvatske

Podsjetimo, Azimov je gostujući u emisiji HRT-a “1 na 1” u ponedjeljak rekao da je prema njegovu mišljenju, dug Agrokora ruskom Sberbanku korporacijsko pitanje. Dugovi se moraju vraćati. Mi smo za to da se dijalog nastavi i da se pronađe rješenje prihvatljivo za obje strane. Mislim da Hrvatska i koncern Agrokor moraju biti zahvalni i Sberbanku i VTB Banku zato što su breme financijske odgovornosti nosili upravo oni. Ne zapadne i američke banke, koje su se više držale po strani. Upravo je Rusija pružila ruku Agrokoru i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili zainteresirani, a i sad smo, za stabilnost Agrokora. I mislimo da se Agrokor još može spasiti. I treba ga spasiti. Ali smo istodobno razmišljali i o stabilnosti Hrvatske jer stabilnost Agrokora znači i stabilnost Hrvatske, rekao je Azimov na temu Agrokora.

 Izvor :

HRT

Komentari

comments