Šef SDP-a poslao isprike i pristupnice potjeranim članovima: “Ovo je predizborni trik i potez očajnika”

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić poslao je na adrese bivših članova partije u Splitu pristupnice sa isprikom. Tu je i kuverta za plaćeni odgovor, a bivši se mogu vratiti u partiju i online.

Kao što HDZ-ovci rado citiraju Tuđmana, tako se SDP-ovci i neizostavno pozivaju na Račana. Učinio je to i Bernardić ovom prilikom.

“Paluba našeg broda mora biti dovoljno široka da se na njezin pramac mogu ukrcati oni malo desnije od nas, a na krmu oni malo ljevije od nas. Pozivam te da nam se priključiš, da se vratiš u svoju stranku jer ideja socijaldemokracije još jednom treba sve nas.”

Bernardić se ispričao potjeranima.

“Vjerujem da nas danas, kao i nekad, veže ista socijaldemokratska ideja i duboko žalim za svim postupcima koji su u posljednjih deset godina dijelili članove SDP-a. U ime SDP-a ispričavam se na tome”, napisao je bivšim članovima Davor Bernardić.

Bernardić čuva stolicu?

Navodno se iza ove akcije krije Bernardićev strah od izbora u SDP-u te na ovaj način želi vratiti što više potjeranih članova koji bi mu, pretpostavlja se, kasnije bili čvrsta podrška kada dođe vrijeme za razračunavanje unutar partije. Ovakav dopis su navodno primili i članovi ostalih raspuštenih organizacija.

U Splitu su Berinu ispriku primili i oni kojima je onemogućen povratak u SDP, nije ih htio primiti Parić, ali i oni koji se razočarani odlukom o raspuštanju organizacije nisu htjeli vratiti, poput Vojka Božulića koji je na kraju završio u Baldasarovoj Splitskoj stranci. Pozivnicu je primio i Ozren Bužančić, ali ne i Ivo Baldasar, koji nam je dao svoj komentar.

“Ovo je predizborni trik. Zar su dotle došli? Pa ovo je potez očajnika, čovjeka koji je potpuno izgubio busolu. Zar misle da su ljudi ovce? Kako ih nije sram? Bernardića sam podržavao. Kakvo razočaranje. Na ovaj način je uvrijedio i ljude kojima je poslao pozivnicu da se vrate. To je ponižavajuće. Odluka predsjedništva o raspuštanju organizacije trebala je biti poništena i onda bi se automatski vratili svi članovi”, kazao je Baldasar.

Vidi još:  SDP je mrtav

Izvor :

index

Komentari

comments