ŠOK U NJEMAČKOJ: Poznati političar smaknut metkom u glavu

Njemački političar Walter Lübcke (CDU), predsjednik vlade Kassel, pronađen je mrtav na svom imanju. Kako javljaju njemački mediji, koji se pozivaju na policijsko izvješće,65-godišnji Lübcke je umro od posljedica ranjavanja metkom u glavu, a zasada nema naznaka da se radi o samoubojstvu, piše Fenix magazin.

Policija navodi da je Lübcke ubijen iz blizine kratkim oružjem, a njegovo tijelo pronašao je otkrio je njegov rođak u nedjelju ujutro oko 0,30 sati na terasi njegove kuće u Wolfhagen-Istha (Kassel). Pokrenute mjere oživljavanja bile su neuspješne. Klinika u Wolfhagenu utvrdila je njegovu smrt u 2.35 sati.

Detalji zločina se istražuju, javili su iz policije navodeći kako je u istragu uključeno čak 20 istražitelja. Na imanju na kojem je ubijen popularni njemački političar, koji je deset godina proveo u skupštini Savezne države Hessen prije nego je 2009. godine postao predsjednik Vlade u Kaselu, nije pronađeno oružje.

Policija polazi od pretpostavke da je zasad nepoznata osoba usmrtila Lübckea koji je povremeno bio pod osobnom zaštitom zbog prijetnji ubojstvom, navodi se u izvješćima medija.

863080cookie-checkŠOK U NJEMAČKOJ: Poznati političar smaknut metkom u glavu
Izvor :

dnevno

Komentari

comments