ŠOKANTNO OTKRIĆE ZNANSTVENIKA: Nećete vjerovati koje su boje vanzemaljci

Zaključak novog istraživačkog rada sugerira da je prvi život na Zemlji mogao imati nijansu boje lavande.

U Međunarodnom časopisu za astrobiologiju, mikrobiolog Shiladitya DasSarma s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Maryland i postdoktorski istraživač Edward Schwieterman s Kalifornijskog sveučilišta Riverside tvrde da je prije nego što su zelene biljke počele iskorištavati sunčeve zrake za energiju, isti način da ikoriste pronašli su sitni ljubičasti organizmi.

“Vanzemaljski oblici života mogli bi biti uspješni na isti način’, rekao je DasSarma.

“Astronomi su nedavno otkrili tisuće novih ekstrasolarnih planeta i razvijaju tehnologiju da vide površinske biosignature u svjetlu koje se odražava sa tih planeta’, rekao je za LiveScience. Već postoje načini za otkrivanje zelenog života iz svemira, rekao je, ali znanstvenici možda trebaju početi tražiti i ljubičaste.

Ljubičasta Zemlja:

Ideja da je rana Zemlja bila ljubičasta nije nova, DasSarma i njegovi kolege razvili su teoriju 2007. godine. da biljke i fotosintezne alge koriste klorofil da apsorbiraju energiju od sunca, ali ne apsorbiraju zeleno svjetlo. To je čudno, jer zeleno je svijetlo bogato energijom. Možda, DasSarma i njegovi kolege razmišljaju kako je nešto drugo je već koristilo taj dio spektra kada su se razvili klorofilni fotosintetizatori.

To “nešto drugo” bili bi jednostavni organizmi koji su hvatali solarnu energiju molekulom koja se zove retinaldehid. Retinalni pigmenti apsorbiraju zeleno svjetlo najbolje. Nisu učinkoviti kao klorofili u hvatanju sunčeve energije, ali jednostavniji su, napisali su istraživači u svojem novom članku.

Ovi ljubičasti organizmi (Poznati kao bakterije Archaea) otkriveni su posvuda, od oceana, Antarktičke suhe doline do površina lišća, rekao je Schwieterman. Retinaldehidni pigmenti se također nalaze u vizualnom sustavu složenijih životinja. Pojava pigmenata u mnogim živim organizmima upućuje na to da su se vrlo rano razvili, u precima zajedničkim za mnoge grane stabla života, napisali su istraživači. Postoje čak i neki dokazi da su moderni ljubičasti pigmentirani organizmi koji vole soli (halofili) mogli biti povezani s nekim od najranijih života na Zemlji, koji su napredovali oko metanskih otvora u oceanu, rekao je Schwieterman.

Vidi još:  Intervju sa svjetski pozantim ufologom: ‘Jeziv je razlog zbog kojega vlade prešućuju postojanje NLO-a!’

Ljubičasti vanzemaljci:

Bez obzira je li prvi život na Zemlji bio ljubičasta, jasno je da život u bojama lavande odgovara nekim organizmima, Schwieterman i DasSarma tvrde u svom novom članku. To znači da bi vanzemaljski život mogao koristiti istu strategiju. Ako vanzemaljci koriste mrežaste pigmente kako bi zarobili energiju, astrobiolozi će ih pronaći samo tražeći posebne svjetlosne potpise, napisali su.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments