ŠOKIRAO IH ZAHTJEVOM: ‘Zbog mogućih sukoba, bosanskim Srbima NE DOPUSTITI ulazak u EU’

Paddy Ashdown, nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, zatražio je od Europske unije da se bosanskim Srbima zabrani izdavanje srbijanskih putovnica kada ta zemlja bude priznata kao europska članica, u nevjerici prenose srbijanski mediji.

“Tada bi svaki Srbin u Bosni i Hercegovini mogao putovati po Europskoj uniji. Ali, to se ne smije dogoditi jer nitko iz BiH ne bi smio u Europu sve dok BiH ne postane članica EU. U tom trenutku uopće neće biti nikakvog interesa za buduće reforme u BiH”, obrazložio je Ashdown.

Obzirom da Hrvati iz BiH na to već imaju pravo, Ashdown je ustvrdio slijedeće:

“To znači da će Bošnjaci biti jedini narod koji je izostavljen, izoliran i okružen neprijateljima, isto kao i 1992. godine. Europska unija, koju podržavaju zapadne sile, u neznanju realizira planove Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana, Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Sve to bi dovelo do povratka u sukobe i prepuštanja BiH turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu”.

Bruxelles bi, uvjeren je Ashdown, to trebao riješti “privremenim zaustavljanjem Srba s dvojnim putovnicama da ulaze u EU sve dok BiH ne ispuni uslove potrebne za pristup”.

Autor: S.V.
Izvor :

dnevno

Komentari

comments