Šovinističke plakate u ZET-ovim tramvajima postavio sin Luke Bebića! ‘Alkohol navodi žene na seks s nepoznatima’ Sin barba Luke šokirao zagrepčanke.

U ZET-ovim tramvajima osvanuli su plakati koji bi trebali educirati o štetnosti konzumacije alkohola, ali poruka koju šalju javnosti je seksistička jer upozoravaju da žene koje piju alkohol spavaju bilo s kime.

Prema plakatima se navodi da “konzumiranje alkohola kod žena ‘dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama, može izazvati poremećaje u menstrualnom ciklusu, ali i – trudnoću”.


Jay@jasmin_hamzic

Ej @Zg_Holding evo bas gledam ovo seksističko govno od plakata u tramvaju ZET-a.
Jeste li vi normalni? Žene koje piju se neoprezno upuštaju u spolne odnose. A muški ne?
Zbilja ste jadni.

Broj osoba koje o tome govore: 51

S druge strane, za muškarce je navedeno da alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih povećava spolnu želju, ali smanjuje spolnu moć i erekciju te dovodi do manjka samopouzdanja. Tako, ne navodi se da muškarce alkohol potiče na upuštanje u seksualne odnose bilo s kojom ženom.

Javnost je zgrožena objavom ovih plakata jer su seksistički, a ZET potvrđuje da se u njihovim vozilima nalaze navedeni plakati. Kažu i da se o sadržaju plakata treba raspitati kod tvrtke B1 plakati koja ih je i postavila.

Suvlasnik tvrtke B1 plakati je Ante Bebić, sin bivšeg predsjednika sabora, HDZ-ovca Luke Bebića.

Utjecajan otac pomogao sinu?

Ante je, zajedno s dvojcom prijatelja osnovao tvrtku za poslove reklamiranja još 1998. godine, kada je njegov otac bio predsjednik 6. saziva sabora.

Upravo u to vrijeme, B1 plakati doživiljavaju i najveći rast. Od HZZO-a dobivaju dopuštenje za stavljanje plakata u liječničke čekaonice i bolnice. Sklapaju ugovore i sa Gradom Zagrebom.

Nakon povratka HDZ-a na vlast  2003. godine, Bebićeva tvrtka bilježi rast prihoda 128 posto, a dobiti 598 posto.

B1 plakati radili su i s Fimi medijom, o čemu je Bebić mlađi morao svjedočiti i na sudu.

Poznato je da je Luka Bebić bio blizak prijatelj bivšem premijeru Ivi Sanaderu,a to je ostao do danas.

Ante Bebić je u B1 plakatima svo vrijeme naveden kao jedan od osnivača a obnaša i funkciju člana uprave.


Povući sporne edukacijske plakate iz tramvajaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić u petak je preporučila povlačenje spornih edukacijskih plakata iz zagrebačkih tramvaja, zbog njihovih seksističkih i za žene ponižavajućih poruka, poput upozorenja da se pod utjecajem alkohola žene neoprezno upuštaju u spolne odnose s nepoznatim osobama.

[site_reviews_form id=”jqi9vfgr” hide=”content,email,name,terms,title”] [site_reviews_summary hide=”if_empty,stars,summary”]
Izvor :

paraf

Komentari

comments