Špic papak opet nešto zamaglio? Ovo je zemljište na moru nestalo iz Tolušićeve imovinske kartice. Nije prijavio gdje je zarada

Afera oko kuće u Virovitici, koju je otkrio Telegram, čini se nije jedina problematična stvar u imovinskoj kartici ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Nova TV u večerašnjem Provjerenom otkriva da je Tolušić u imovinskoj kartici prešutio zaradu od vrijednog zemljišta u Privlaci kod Zadra, koje je njegova obitelj nedavno prodala.

Radi se livadi od 446 kvadrata koja se nalazi u građevinskoj zoni i udaljena je 300 metara od mora. To zemljište jedno je vrijeme bilo navedeno u imovinskoj kartici ministra Tolušića, ali onda je iz nje nestalo. Tolušić je tada naveo kako mu je vrijednost 115 tisuća kuna, što je, tvrdi Provjereno, pomalo neobično s obzirom na to da je cijena okolnih zemljišta višestruko veća.

U KARTICI NE PIŠE KOLIKO SU ZARADILI OD PRODAJE

Kao što i piše u Tolušićevoj imovinskoj kartici, livada je donedavno bila u vlasništvu ministrove supruge. Sada je zemljište prodano, a ugovor je ovjeren u ožujku ove godine iako je iz imovinske kartice nestalo u listopadu prošle godine.

Novinari Nove TV pokušali su doznati koliko su Tolušići zaradili prodajom ovog zemljišta jer to ne piše u kartici. Također, zašto je zemlja nestala iz kartice nekoliko mjeseci prije nego što je kod javnog bilježnika ovjeren ugovor o kupoprodaju.

Telegram je, inače, doznao kako je u imovinsku karticu, koju je dužan popuniti kao državni dužnosnik, ministar Tolušić upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, dok podaci iz katastra pokazuju kako je njezina stvarna veličina 330 kvadrata. Na istom je zemljištu još jedna zgrada od 122 kvadrata, koja uopće nije prijavljena, a za koju Tolušić kaže kako mu je to “roštilj“.

Izvor :

telegram

Komentari

comments

Vidi još:  Odakle Tolušiću novac?