Zlatko Dalić odradio je još jedan taktički trening, postavio je “suparnika” u raspored 5-3-2, hrvatski izbornik računa da će tako igrati Nigerija i priprema momčad za suparnika.

Vatreni se nisu često susretali s ekipom koja gaji takav stil, a Rohrova momčad je to učinila sa Češkom, u završnoj provjeri. U kampu se pojavio i Ognjen Vukojević, skaut za afričkog rivala, koji je pratio trening u Roščinu i zajedno sa stožerom napravio završnu analizu i pripremu za subotu.

Kako je Dejan Lovren izostao zbog sitnih problema, za koje i liječnici i treneri tvde da nisu opasni i sigurno će već u četvrtak biti na treningu, Dalić nije mogao postaviti kompletnu postavu u kojoj će Hrvatska igrati s Nigerijom. Jer Lovren će u njoj imati mjesto.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Andrej Kramarić se nametnuo, i premda to Dalić nije potvrdio, trebao bi biti starter.

U Roščinu su idealni uvjeti za red, i vrijeme i temperatura, savršena je do podloga za završni glanc ekipe. Izbornik je još jednom stavio naglask na prekidima, dosta se treniralo kornere, kako iz njih zabiti gol, ali i što činiti da se ne primi. To su elementi u igri koji često rješavaju utakmice.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Vatreni imaju dobre skakače, no te lopte prečesto lete kraj gola. U dijelu treninga na kojem su nazočili novinari izbornik je posebno popričao prvo s Perišićem, potom s Rakitićem, iskoristio je vrijeme dok se nisu počele raditi konkretne stvari za individualne upute.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Upravo njih dvojica su bitni kod prekida, Rakitić i Modrić su glavni izvođači kornera i slobodnih udaraca, a Perišić je iz slobodnjaka, s dosta sreće, zabio Senegalu gol u Osijeku. Nigerija je sada u totalnom fokusu, no pitanje je koliko će “zamki” Dalić i Rohr uspjeti spremiti jedan drugome. Počevši već do sustava igre.

Roscino, Rusija, 130618. Stadion Roscino arena. Svjetsko nogometno prvenstvo FIFA World cup 2018. Hrvatski nogometna reprezentacija odradila je trening na stadionu Roscino arena. Na fotografiji: Ivan Rakitic Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

AUTOR: Dražen Antolić

IZVOR :

jutarnji

Comments

comments

VIDI:  ĆORLUKA ISPAO IZ PRVIH 11! Dalić mu izabrao zamjenu, a Kramariću dao novu ulogu