ŠPRAJC OPET RAZVALIO: ‘Izraelci su Hrvatskoj ponudili drek, ali su rekli – ej, to vam je slatki drek, a mi smo ga s guštom pojeli’

‘S druge strane amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije’, rekao je Šprajc

Zoran Šprajc u sinoćnjem je RTL Direktu ponovno prokomentirao aktualni MORH-ov fijasko s nabavom borbenih zrakoplova. Fokus je ovaj put bio na na signalima upozorenja koji su stizali od Amerikanaca, a u kojima se Hrvatskoj govorilo da će Izrael teško dobiti dozvolu za prodaju aviona.

Hrvati iz nekog razloga potpuno zanemaruju ta američka upozorenja i slijepo vjeruju Izraelcima da će dobiti tu dozvolu, jer, kazao je ministar, Izrael je imao nekakvo američko predodobronje koje nitko nije vidio i za koje ne znamo na što se zapravo odnosi.

Drugim riječima, Izraelci su Hrvatskoj ponudili drek ali su rekli, ej, to vam je slatki drek, a mi smo ga s guštom pojeli. S druge strane amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije.

Dakle ako je neki ćato u američkom veleposlanstvu u Zagrebu, hrvatskom pomoćniku ministra, što je otprilike ista razina, jasno sugerirao da Izrael neće dobiti tu dozvolu, onda će tako i biti.

Bez obzira što se hrvatski ministar obrane vozio u avionu s američkim ministrom obrane i što su oni tom prilikom o nabavci izraelskih aviona srdačno ćaskali, što je ovih dana ministru Krstičeviću jedan od glavnih argumenata u svoju obranu. Jer u hrvatskom mentalnom sklopu ćaskati u avionu s nekim važnim čimbenikom ili sjediti s njim u počasnoj loži Dinama ili brstiti janjetinu kod Macole, riješeva svaki problem.

Nažalost, amerikanci nemaju ni Dinamo ni Macolu, ali zato imaju državu u kojoj je riječ nekog ćate riječ države. Ma koliko ministar s ministrom visoko letio“, komentirao je Šprajc sinoć.


Osim svog komentara Šprajc se jučer pohvalio i s dva nova aviona u svojoj eskadrili. Za razliku od prvog, nisu nabavljena u kutiji s dječjim igračkama, nego u zagrebačkom Tehničkom muzeju, ali i dalje lete bolje od ovih Krstičevićevih.

Šprajcovu odjavu pogledajte ovdje.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  Možete li vjerovati što je Šprajc izgovorio?! Ovo ne smijete propustiti